Týden hokeje v Třinci

Týden hokeje v Třinci

Středeční odpoledne patřilo ve WERK ARENĚ celorepublikové akci Týden hokeje. Během dvouhodinového programu si zhruba padesátka malých dětí vyzkoušela, jaké je to být hokejistou a pod dohledem trenérů učinila své první krůčky na ledě.

Banner

Po vyplnění a odevzdání přihlášky kluci a holky obdrželi reprezentační dresy, mohli se vyfotit s dráčkem Werkáčkem, Martinem Adamským a Marianem Adámkem nebo získat jejich podpisy. Poté se spolu se svými rodiči přesunuli do kabiny, kde byli přivítáni hlavním trenérem Ocelářů Václavem Varaďou a následně už se slova ujal Jiří Raszka.

Kouč mladšího dorostu všem zúčastněným představil hokej jako zábavný a velmi přínosný sport, následně se rodiče dozvěděli, co je potřeba udělat pro to, aby jejich dítko začalo hrát hokej a také to, co třinecký klub nabízí začínajícím hokejistům.

A pak už se šlo na led. Děti brzy učinily své první krůčky na ledě a záhy už bylo na hrací ploše velmi živo. V jedné z útočných třetin se předvedli i malí Oceláři. Hráči čtvrté třídy nejprve ukázali dovednostní trénink a vzápětí všem zúčastněným prezentovali minihokej. Na závěr vydařené akce samozřejmě nemohla chybět ani společná fotografie.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Třinci najdete zde.

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“