Týden hokeje v České Třebové

Týden hokeje v České Třebové

V úterý 21. 9. 2021 od 15:30 hodin se na zimním stadionu v České Třebové konal den hokeje v rámci celorepublikové akce Týden hokeje. Akci pořádal mládežnický hokejový oddíl TJ Lokomotiva ve spolupráci s Českým hokejem. Ze strany našeho oddílu se akce zúčastnilo 9 trenérů, 3 registrační pracovnice a 8 starších a mladších žáků našeho oddílu.

Banner

Tato akce začala registrací ve vstupní hale zimního stadionu, kde děti, které přišly vyzkoušet si, jaké to je být hokejistou v našem oddíle, obdržely dárky v podobě hokejové lahve, šňůrky na klíče a omalovánky. Rovněž jim byl zapůjčen hokejový dres s logem Českého hokeje. Účastníkům byl představen program akce. Po registraci odešly děti do šatny, kde si zanechaly vlastní přinesenou výstroj a poté se i s rodiči přesunuly do oddílové klubovny, kde měly možnost vyzkoušet si brankařskou i hráčskou výstroj.

Následně byl rodičům v klubovně představen náš oddíl formou prezentace a předány informace o velice jednoduchém způsobu, jak začít hrát hokej v TJ Lokomotiva Česká Třebová. Děti, které tyto informace nezajímají, se přesunuly s trenéry na lehkou, ale zábavnou rozcvičku, kde panovala veselá nálada. Bavily se nejen všechny děti, ale i trenéři.

Po 25minutovém rozcvičení si děti přišly vyzvednout do klubovny své rodiče a s nimi se přesunuly na střídačku, odkud společně sledovali ukázku tréninku nejmenších hokejistů. Poté bylo účastníkům naším oddílem zapůjčeno potřebné vybavení, brusle a helmy, a pak už všichni spěchali na ledovou plochu.

Tam bylo pro děti připraveno sedm stanovišť, na kterých si vyzkoušely minihokej, střelbu na brankáře, vedení kotouče a dovednosti, které se učí v naší školičce bruslení. Po hodinovém bruslení se všech 19 dětí s trenéry a našimi mládežníky vyfotilo a ukončily den hokeje v našem oddíle.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v České Třebové najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“