Týden hokeje v Šumperku

Týden hokeje v Šumperku

Hokejový klub Mladí draci Šumperk se opět připojil k celostátní akci organizované Českým hokejem Týden hokeje. V pátek 25. ledna 2019 se v 17. 00 hodin na zimním stadionu v Šumperku sešlo přes 40 dětí a jejich rodiče.

Banner

Na propagaci a organizaci spolupracoval HK MD Šumperk s Českým hokejem a Městem Šumperk. Do programu se nakonec ze všech  příchozích přihlásilo 25 dětí v doprovodu rodičů, mnohdy i celých rodin. Po přivítání si děti se svým doprovodem prohlédly zrekonstruovaný zimní stadion, jejich zákoutí i šatny hokejistů. Vyzkoušely si a osahaly hokejovou výstroj, pro některé to bylo velmi zábavné.

Pro rodiče následovala v přilehlých prostorách prezentace, která jim přiblížila celý projekt, ale také vize klubu, jeho chod a směřování. Rodičům i dětem byly také promítnuty videa k představení ledního hokeje, klubová i náborová. Poté se děti s pomocí asistentů a rodičů v šatně převlékly a připravily na hlavní část akce.

Po příchodu na led byly děti rozděleny do několika skupin. Na stanovištích, na kterých se střídaly, byla náplní především hra, zábava i ukázky pohybových dovedností. S pohybem na ledě velmi aktivně pomáhali v rolích asistentů již ostřílení hokejoví starší žáci a dorostenci. V oddělené části kluziště předvedli ti nejmenší hráči klubu minihokej a některé hry na ledě.

Po společném fotografování si děti samy vyzkoušely, jak jim to jde na bruslích, některé rovnou zkoušely hrát hokej.

Na závěr, po poděkování účastníkům, obdrželi rodiče materiály a informace o tom, kdy lze přijít na trénink přípravky klubu a o klubovém náboru. Děti byly nadšené z dárků, nejvíce ale určitě z dresu v národních barvách. Bezprostřední ohlasy byly tedy jen pozitivní.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Šumperku najdete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“