Týden hokeje ve Skutči

Týden hokeje ve Skutči

Ve čtvrtek 27. 1. 2022 jsme na našem zimním stadionu ve Skutči uspořádali ve spolupráci s Českým hokejem akci Týden hokeje. Akci předcházela řádná příprava, kdy jsme se seznámili s programem akce, požadavky na provedení a zajistili prezentaci ve školách a školkách ve Skutči i širším okolí.

Banner

Akce se zúčastnilo 14 dětí s rodiči, což není mnoho, ale s ohledem na „covidovou dobu“ je to výsledek, který předčil naše očekávání. Tento počet dětí bohužel potvrdil trvale klesající zájem o sportování.

Účastníky akce (zejména rodiče) jsme seznámili s možnostmi, které jim nabízí hokej, hokejový svaz a také s konkrétními podmínkami v našem klubu – tréninky základny 3x týdně, při vstupu do přípravky výstroj od hokejového svazu zdarma apod.

Na ledě jsme pro děti utvořili několik stanovišť, kde naši trenéři připravili hravé formy aktivit, většinou za nějakou odměnu. Velký úspěch zaznamenaly masky na bruslích, za nimiž byly starší děti z našeho oddílu.

Akce proběhla dle zpracovaného manuálu, děti odcházely zvesela s předanými dárky a rodiče s dobrým pocitem. Každé dítě dostalo za účast párek v rohlíku, což byla podle ohlasů super odměna.

Za HC Skuteč se akce zúčastnilo 7 členů oddílu a 10 hráčů různých kategorií. Akci vnímáme jako podporu náboru dětí, v tomto směru jistě splnila svůj účel. Vybavení zaslané hokejovým svazem je výborné, dárky pro děti jsou skvělé.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Skutči najdete zde.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“