Týdne bruslení se v Dobříši zúčastnilo více než 1 400 dětí

Týdne bruslení, který uspořádaly koncem ledna město Dobříš, HC Dobříš a Český svaz ledního hokeje, se na místním otevřeném zimním stadiónu zúčastnilo více než 1 400 dětí.

Banner

Kurzy bruslení, vedené profesionálními a licencovanými trernéry mládeže, byly určeny pro děti z místních základních a mateřských škol (Dobříš, Mokrovraty, Nová Ves pod Pleší, Stará Huť, Rosovice). A například dvaasedmdesát školáků ze Staré Huti s jejich pedagogy neodradil od účasti ani čtyřkilometrový pochod lesem a po dvouhodinovém bruslení návrat stejnou trasou.

Týdeň bruslení navštívili v Dobříši mimo jiné olympijští vítězové Dominik Hašek s Martinem Procházkou, vedoucí sportovního oddělení ČSLH Slavomír Lener nebo odchovanec místního hokeje Michal Dragoun, hráč Mountfieldu HK.

O víkendu program vyvrcholil minihokejovýcm turnajem přípravek pod vedením regionálního trenéra ČSLH Radka Gardoně a místního extraligového rozhodčího Štěpána Součka, exhibičním utkáním HC Dobříš – HC Slavoj Zbraslav, ukázkami krasobruslení, dovednostními soutěžemi, zábavným hokejovým odpolednem a bezplatným rodinným bruslením včetně karnevalu na ledě.

Dobříšský Týden bruslení proběhl ve stejném termínu jako Týden hokeje, pořádaný ČSLH ve 136 dalších klubech, které se výchově mládeže věnují. Celkem tak tyto akce přivedly na zimní stadióny v průběhu jediného týdne téměř 7 500 dětí.


Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“