Týden hokeje v Chotěboři

Týden hokeje v Chotěboři

V týdnu od 17. 9. do 23. 9. 2018 probíhal již pátý díl projektu Pojď hrát hokej , který je podporován Českým hokejem. Akce je určena pro děti ve věku od 4 do 8 let a jejím cílem je přiblížit lední hokej dětem a jejich rodičům. V chotěbořské aréně se tato akce konala v neděli 23. 9. 2018 a zúčastnilo se jí 17 dětí.

Banner

Registrace, kde rodiče přihlásili děti do tohoto projektu, byla spuštěna v 9:30 hodin. Děti zde obdržely drobné dárky a dres národního týmu.

Pak se všichni společně přesunuli do klubovny HC, kde jim byla promítnuta prezentace, která seznámila děti a jejich rodiče s tímto projektem, dále pak s hokejovou a brankářskou výstrojí a bylo zde také promítnuto oficiální video k této akci.

Po skončení prezentace se všichni přesunuli zpět k ledové ploše. Děti zde byly rozděleny do skupin. Skupiny se střídaly na jednotlivých stanovištích. Všechny si mohly vyzkoušet techniku a nácvik bruslení, překonávaly opičí dráhu a také si zahrály hry "na veverky" a "na babu". Poslední stanoviště bylo určené pro děti, které bruslení ještě samy nezvládají a používaly hrazdičky.

O hladký průběh celé akce se postaralo celkem osm trenérů a deset organizačních pracovníků. Celá akce byla zakončena společným fotem všech zúčastněných. Akce se velmi zdařila, což bylo patrné z rozzářených dětských tváří.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chotěboři najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“