Týden hokeje v Jičíně

Týden hokeje v Jičíně

Další vydařená akce „Pojď hrát hokej“ se uskutečnila na zimním stadionu pod hrází rybníka Kníže v Jičíně tuto středu. Akci, kterou pořádá hokejový klub HC Jičín společně s Českým hokejem, mohly jičínské děti navštívit již posedmé. Stejně jako v předchozích ročnících se i tato těšila zvýšené pozornosti nejmenších dětí a jejich rodičů.

Banner

Bezmála 50 holek a kluků přišlo na zimní stadion zjistit, co vše obnáší naučit se bruslit. Po hromadné registraci se všichni účastníci odebrali do kabiny, kde na ně čekala poutavá prezentace a ukázka hokejové výstroje a výzbroje.

A potom už hurá na led. Ten, kdo stál na bruslích poprvé, mohl využít středního pásma, kde byl připravený program pro úplné začátečníky. Bylo hezké vidět, jak děti, které ještě na začátku akce nikdy na ledě nestály, odcházely s pocitem, že vše zvládly a bruslení se jim zalíbilo.

V další třetině byl připravený program pro pokročilejší bruslaře. Děti se zúčastnily spousty her a soutěží, se kterými jim pomáhali i hráči jičínského A týmu. V poslední třetině pak po celou dobu akce probíhal hokejový trénink té nejmenší kategorie, který byl navíc komentovaný, takže rodiče a děti z ostatních částí ledové plochy mohli objevit krásy sportovní tréninkové jednotky.

Věříme, že se všem akce líbila a že se s co největším počtem dětí opět potkáme na školičce bruslení anebo rovnou v hokejové přípravce. Děkujeme všem, kteří akci pomáhali organizovat, i když z historie akcí „Pojď hrát hokej“ víme, že největší poděkování se našim organizátorům dostalo z rozzářených očí všech účastníků.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jičíně najdete zde.

Citáty

phpPaAR8p
Peter Forsberg

Švédská legenda a člen Triple Gold Clubu

„Rodiče! Užívejte si to, dělejte vše pro dítě. Držte je u více sportů. Nestresujte je.“