Týden hokeji v Humpolci: Trenéři, atmosféra a tréninky tvoří ideální kombinaci!

Týden hokeji v Humpolci: Trenéři, atmosféra a tréninky tvoří ideální kombinaci!

Jednou z dalších zastávek Týdne hokeje byl Humpolec, kde si tamního hokejového klubu velmi cení. „Spolupráce je na dobré úrovni,“ těší místostarostu města Martina Hendrycha. Šéftrenér Tomáš Maršík zase připomněl, jak důležité je, aby byl hokej hlavně zábava.

Banner

„Týden hokeje je skvělý projekt,“ uvedl hned na začátku Hendrych. „My jako město finančně podporujeme sport. Je pro nás důležité, aby děti společně se školou sportovaly. Jsem rád, že spolupráce s hokejovým klubem je na dobré úrovni.“

V tomto směru ho těší i to, že šanci zahrát si hokej mají díky tomu, že Český hokej rozdává klubům výstroje, všichni. „Je to velká pomoc,“ přikývl.

V rozvoji mladých hokejistů hraje velkou roli šéftrenér mládeže Tomáš Maršík. Ten uvedl, že ze začátku je podstatné, aby děti sport hlavně bavil.

„Všechno probíhá zábavnou formou her. Snažíme se, aby to děti bavilo, ale aby se v nich také začala zakořeňovat soutěživost. I proto zapojíme trochu drilu a disciplíny, je to třeba,“ podotkl ale.

To všechno v jedné velké partě, v kabině, která hraje ve formování mladého hráče velmi podstatnou roli.

„Je to podle mě vůbec to nejdůležitější. Mít dobré zázemí, kde se tráví čas mimo led, je stěžejní, a to nejen pro výkony na ledě. Kabina tvoří mužstvo,“ dodal olympijský vítěz Jiří Šlégr. 

Souhlasil i Maršík, který má mladé hokejisty pod dohledem každý den. 

„Děti jsou v kolektivu rády, je pro ně super se socializovat. Tráví spolu hodně času. Když vidíte, jak slezou z ledu a pořád se spolu baví, jsou neúnavné! Je paráda tohle vidět,“ usmál se. A doplnil, že skládačka je pořádně rozmanitá: „Když jsou dobří trenéři, pohodová atmosféra a fajn tréninky, je to ideální spojení. Je to kolektivní sport, to ale děcka rychle pochopí.“

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“