Týden hokeje ve Velké Bíteši

Týden hokeje ve Velké Bíteši

V rámci Týdne hokeje, který pořádá Český hokej, byla na zimním stadionu ve Velké Bíteši již popáté uspořádána náborová akce Pojď hrát hokej. Oproti předchozím případům se tentokrát konala v sobotu 26. 1. dopoledne. I přes zrovna probíhající finálové utkání Petry Kvitové na Australian Open k nám zavítalo poměrně hodně dětí a do programu se zaregistrovalo 13 nových malých hokejistů.

Banner

Pro děti a jejich rodiče byl připraven již tradiční program hokejového dopoledne. Po příchodu na ně čekal zápis a vyplnění registračního formuláře. Během registrace získali rodiče informace o náborové akci Pojď hrát hokej, výhodách přihlášení se do programu apod. Děti obdržely upomínkové předměty, a především nový dres české hokejové reprezentace, na který si mohly dopsat své jméno. Tentokrát si děti mohly vybrat, zda chtějí raději červený, nebo bílý dres.
 
Po administrativních záležitostech následovala prezentace, v rámci které jsme rodičům předali hlavní informace o ledním hokeji, o filosofii a podpoře Českého hokeje a také o fungování místního klubu HC Spartak Velká Bíteš. Rodiče se mj. dověděli, jakým směrem se ubírá výchova malých hokejistů, že je kladen důraz především na zábavu, jakým způsobem je zajištěna kvalita tréninků a odbornost trenérů. Že je hokej výborný sport pro rozvoj dítěte, že je také bezpečný a díky podpoře Českého hokeje a klubu HC Spartak Velká Bíteš je i finančně dostupným sportem. 

Poté již následovalo to hlavní a nejzábavnější – program na ledě. Děti nazuly brusle, nasadily helmy a chrániče a vyrazily na led, kde na ně čekali trenéři. Pro některé z dětí to byly vůbec první krůčky na ledě, jiné se na bruslích pohybovaly zdatněji. 

Všechny děti se pak shromáždily okolo trenérů a společně absolvovaly svůj první „trénink“ plný her a zábavy. Na druhé straně hřiště probíhal ukázkový trénink a minihokej starších dětí. Rodiče s dětmi tak mohli vidět, jak se mohou vyvíjet jejich hokejové dovednosti. 

Po zhruba hodinovém dovádění na ledě následovala společná fotka a rozloučení se všemi zúčastněnými. Věříme, že si všichni sobotní hokejové dopoledne užili, a že se s dětmi budeme pravidelně potkávat v úterý a v pátek.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Velké Bíteši najdete zde.

Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“