Týden hokeje v Mariánských Lázních

Týden hokeje v Mariánských Lázních

Nádherné dopoledne si dne 26. 1. užily děti a rodiče v rámci akce Týden hokeje, která proběhla již pošesté na zimním stadionu v Mariánských Lázních.

Banner

Týden hokej je série sportovních akcí pro děti ve věku 4 až 8 let a jejich rodiče, při nichž mají děti unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti byl připraven zábavný program na ledě i mimo něj. Rodiče pak měli možnost detailně se seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí.

Akce začínala na zimním stadionu od 10.00, a to registrací. Při registraci obdržely děti hodnotné dárky. Obzvlášť si děti cenily reprezentačního dresu, ve kterém pak radostně bruslily na ledě. Dostaly také hokejové kartičky, odznaky a sušenky jako odměnu za jejich snahu. Nové příchozí děti s rodiči viděli připravenou prezentaci a ukázku minihokeje.

Následoval samotný trénink dětí na ledové ploše s trenéry klubu HC Mariánské Lázně, kteří se dětem věnovali celou hodinu. Všichni z akce byli nadšení. Rodiče byli mile překvapení, že klub je schopen podporovat všechny děti zapůjčením kompletní výzbroje a prakticky je to ani nic nestojí. Na akci přišlo 14 nových dětí, které odcházely s pocitem spokojenosti a radosti.

Velice příjemné pro organizátory bylo, že již druhý den přišlo pět dětí na první trénink. Podle jejich slov se nemohly dospat rána a doby začátku prvního tréninku. V Mariánských Lázních pro tyto děti probíhají nábory vždy v úterý a čtvrtek od 16.00. Nově si budou moc děti zahrát hokej s hokejkou i na veřejném bruslení v koutku HC Mariánské Lázně.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Mariánských Lázních najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."