Týden hokeje v Jihlavě

Týden hokeje v Jihlavě

V rámci rozvojového projektu Českého hokeje Pojď hrát hokej proběhla v Jihlavě na Malém zimáčku již desátá akce Týdne hokeje, jejímž smyslem je ukázat lední hokej co nejvíce dětem a rodičům.

Banner

Během desátého Týdne hokeje našlo v pondělním odpoledni cestu na jihlavský „Zimáček“ 17 malých zájemců o bruslení a hru lední hokej.

Akce začínala registrací nových potencionálních hokejistů a hokejistek v 16:30 hodin a již v tomto čase si mohly děti prohlédnout trénink jejich budoucích starších spoluhráčů, hráčů ročníku 2015.

Po registraci dětí, kde největší radost dětem udělaly krásné nové „repre“ dresy, do kterých se většina hned oblékla, ale i další dárky (lahve, plakáty, náramky, omalovánky), došlo na video prezentaci. Zde se rodiče dozvěděli vše podstatné o chodu našeho klubu, tréninku a výstroji. Během registrace měli rovněž možnost zhlédnout instruktážní videa, jak se učí malý hokejista.

Děti během prezentace pro rodiče absolvovaly s kondičním trenérem předzápasovou rozcvičku, především hru na různá zvířátka.

V 17:15 hodin se děti dočkaly vytouženého vstupu na ledovou plochu, kde se setkaly i s pár hráči z kategorie mladší přípravka 2015.

Na stanovištích se dětem při různých hrách, i za pomoci hrazdiček, věnovalo 6 trenérů přípravky a 3 pomocnice z oddílu krasobruslení. Děti si užily cca 45 minut zábavy, po kterých odcházely s pocitem radosti a spokojenosti.

Doufáme, že se s většinou dětí setkáme na dalším tréninku základny 2016 a ml., který se koná tuto sobotu 26. 11. 2022 v 14:15 hodin na zimním stadionu či každý další víkend v sobotu a neděli, kdy probíhá pravidelný trénink nejmladší základny.

Rodičům s dětmi, kteří nestihli listopadový termín Týdne hokeje, nabízíme možnost přijít, jak již bylo uvedeno, kdykoliv v sobotu či neděli na trénink přípravky.

Již dnes se těšíme na další případné pokračování seriálu Týden hokeje.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jihlavě najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“