Týden hokeje v Přerově

Týden hokeje v Přerově

Honěná na bruslích, střelba na branku i dovádění s balónky. Více než čtyři desítky dětí si v úterý v MEO Aréně užily společnou akci Zubrů a Českého svazu ledního hokeje pořádanou v rámci Týdne hokeje a projektu Pojď hrát hokej. Všechny děti si na památku jako dárek odnesly reprezentační dres, některé možná hokej zaujal natolik, že se mu brzy začnou věnovat v přerovském klubu.

Banner

Do Týdne hokeje se Zubři zapojili potřetí. Poprvé si zábavný hokejový program pro děti od čtyř do osmi přichystali loni v lednu. V září to na svém stadionu zopakovali a v doprovodu rodičů přilákali více než třicet kluků a holek.

Podobný zájem u nich vzbudili i teď. V úterý 23. ledna si cestu do hokejové kabiny a následně mezi mantinely našlo dohromady 43 dětí. „Ukázali jsme jim, že vedle fotbalu nebo tenisu se mohou bavit i při hokeji,“ objasnil jeden z organizátorů Karel Kundrátek.

Děti po příchodu na stadion nejprve zamířily do šaten. Rodiče jim tam pomohli z bot do bruslí, s helmou a také do hokejové výstroje. Na tu si děti navlékly dresy národního týmu. Zůstaly jim i po akci, jako památka, dárek, nebo třeba jako motivace do startu hokejové kariéry. Rodičům hokejoví odborníci a přerovští trenéři v jedné osobě vysvětlili, co všechno obnáší mít doma malého hokejistu.

Čím víc dětí, tím lépe pro Přerov

Sám vzal v úterý odpoledne do ruky mikrofon a nové hokejisty a hokejistky seznámil s tím, co je během hodiny na ledě MEO Arény čeká. Na stanoviště s hokejovými hrátkami ale nebyl sám. Pomáhala mu desítka jeho trenérských kolegů i přerovští mladší dorostenci. Ti nastupují v tuzemské extraligové soutěži a daří se jim náramně.

Jeden z mladších dorostenců, Martin Ryšavý, dohlížel u kruhu z pneumatik. V hokeji se při trénincích používají běžně. Tentokrát ohraničovaly prostor, na kterém se děti učily základy bruslení. „Pojali jsme to formou hry na honěnou. Pro děti je to hlavně zábava, což je dobře,“ pochvaloval si Ryšavý. Vedle se zase kluci a holky snažili vstřelit gól. Brankáři, který měl jejich střely chytat, to popravdě řečeno moc nešlo. Spíše si zarybařil. Puk musel ze své sítě lovit skoro pořád.

„Jsme příjemně překvapení. Stejnou akci jsme pořádali před čtyřmi měsíci, ale i tak přišlo dost dětí,“ potěšilo trenéra Kundrátka. Radost měli i jeho pomocníci z řad mladšího dorostu. „Čím víc dětí, tím lépe pro Přerov. Trenéři tu pak můžou vychovávat hodně kvalitních hráčů,“ shodli se.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Přerově najdete zde.

Citáty

phporczD6
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Malý hokejista bude rád chodit na trénink pouze v případě, že to bude absolutní zábava – a tak to bylo u mě.“