Týden hokeje v Jablonci nad Nisou

Týden hokeje v Jablonci nad Nisou

V rámci celostátní akce Týden hokeje si i v letošním lednu přišla deštivé nedělní dopoledne zkrátit řada rodin. V neděli 28. 1. 2018 již potřetí přišlo nahlédnout hokeji a všemu co k němu patří celkem 46 účastníků v doprovodu svých rodičů.

Banner

První nadšenci se objevili u registračního pultu již v 8:30. Registrace byla oficiálně započata v 9:00 a dokončena kolem 9:40 hodin. Po ní následovala asi čtvrthodinová prezentace pro rodiče účastníků. Obsahem prezentace byly nejen informace o hokeji jako takovém, ale také konkrétní informace o výstroji pro malého hokejistu. Dále také o možnostech hokejových začátků přímo v klubu TJ HC Jablonec. Nechyběl ani spot Pojď hrát hokej a videoukázky z tréninků jabloneckých nadějí.

Aby měli rodiče možnost získat všechny potřebné informace v klidu, o děti bylo postaráno díky trenérům, kteří zatím hovořili s účastníky o bezpečnosti na ledě a připravovali je tak na další bod programu. Po shlédnutí ukázky minihokeje a nájezdů ročníků 2010 – 2011 došlo na finální přípravu dětí na program.

Díky spolupráci celkem 10 pomocníků a také rodičů při oblékání již nebránilo nic tomu, aby od 10:45 vyzkoušeli účastníci cca na hodinu, jaké je to být hokejistou. Na bezpečí a program na lední ploše dohlíželo celkem 9 trenérů, 8 pomocníků. Poblíž však mohli v bezpečné zóně být i rodiče pro ty, kteří zpočátku na ledě potřebovali i jinou podporu. K hladkému průběhu akce pomáhalo celkem 21 osob.

Pořadatelé doufají, že i letos akce přivede do klubu nové hokejové naděje, jako tomu bylo v loňském roce.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jablonci nad Nisou najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.