Týden hokeje v Nejdku

Týden hokeje v Nejdku

Dne 23. 1 2018 proběhl ve spolupráci s ČSLH na zimním stadionu v Nejdku již v pořadí čtvrtý Týden hokeje konaný v rámci celorepublikového projektu Pojď hrát hokej.

Banner

V rámci přípravy na tuto událost hokejový klub Rebel město Nejdek uskutečnil týden před akcí dopolední zábavné cvičení s dětmi z MŠ a ZŠ. Při této příležitosti byla propagována akce Týden hokeje a dětem zde spolu se sladkou odměnou byly předány pozvánky na zimní stadion. Děti ze základních škol v rozmezí 1.-3. třídy byly osloveny v rámci hodin tělesné výchovy.

Trenér s každou třídou provedl hodinu bruslení plnou her a různých dovedností a následně seznámil všechny s pořádanou akcí a předal pozvánky. Všechny školy a školky byly vyzdobeny plakáty a v rámci třídních schůzek byli osloveni také rodiče dětí.

Během registrace se zapsalo celkem 17 dětí, což je v městečku, jako je Nejdek, dost solidní počet. Všechny tyto děti pořadatelé provedli zimním stadionem, seznámili je s hokejovou výstrojí a výzbrojí a děti nakonec nastoupily na led. Vzhledem k tomu, že se jednalo o bruslící i nebruslící děti, náplní této části dne bylo pouze seznámení s ledovou plochou a jednoduché hry.

Po celou dobu náboru probíhaly současně na vyhrazených částech ledové plochy tréninky mužstev HC Rebel. Tréninky byly modelovány tak, aby obsahovaly ukázky nácviku dovedností, zábavné hry na ledě a předvedení minihokeje.

Příjemná atmosféra a upřímný zájem dětí i rodičů byly odměnou a příslibem do další práce nejen v klubu. Celá akce byla velice vydařená, což dokumentuje i nálada zachycená na závěrečné fotografii. Akce Týden hokeje pomohla se v Nejdku jistě nekonala naposledy.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Nejdku najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“