Týden hokeje v Uherském Ostrohu

Týden hokeje v Uherském Ostrohu

Ve středu 25. září proběhla na zimním stadionu v Uherském Ostrohu již tradiční akce Pojď hrát hokej, která je součástí celorepublikové náborové kampaně v rámci Týdne hokeje.

Banner

Po úvodní registraci a předání dárků vyrazily děti v doprovodu rodičů na první stanoviště. Zde se seznamují hravou formou s tréninkem na suchu. Děti si vyzkoušely střelbu na branku a drobné hry v prostorách zimního stadionu. Dále se mohli všichni účastníci podívat na ukázkový trénink přípravek, který se odehrával na ledě během úvodní části akce.

Následně byla v hlavní šatně představena krátká video prezentace, kdy a jak začít s prvními krůčky dětí na bruslích, podpoře klubů za strany Českého hokeje a přijatelné finanční náročnosti hraní hokeje v našich klubových podmínkách.

Po nezbytném obutí bruslí, helem a rukavic se všichni účastníci přesunuli na ledovou plochu, kde na ně čekal zábavný program pod vedením osmi trenérů, doplněných hráči mužského týmu a pomocníky z řad ostrožské hokejové mládeže. Budoucí malí hokejisté si vyzkoušeli různé dovednosti, například základy bruslení, driblink s kotoučem, střelbu na brankáře, zabavili se při připravených soutěžích a dokonce si zahráli první hokejový zápas. Úplným začátečníkům se v bezpečné zóně věnovali zkušení kluboví trenéři, kteří doprovázejícím rodičům vysvětlili, jak správně učit děti bruslit. I tady si děti užily při doprovodných hrách spoustu zábavy.

Akce se zúčastnilo 20 nově registrovaných dětí, ke kterým se přidalo 15 dětí z minulých akcí. Tímto bychom chtěli poděkovat všem trenérům, asistentům i hráčům HOKEJ Uherský Ostroh, kteří nám přišli pomoct a ukázali dětem hokej zblízka. Jsme velmi spokojeni s účastí i zájmem dětí a zvláště rodičů o sportovní aktivity, které náš hokejový klub nabízí.

Na akci „POJĎ HRÁT HOKEJ“ navazuje náš výukový program bruslení, který nese název BRUSLIČKA, kde se děti učí základům bruslení a můžou si užít spoustu her a legrace. Ta probíhá každou sobotu od 9:00 hodin.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Uherském Ostrohu najdete zde.

Citáty

phpmYA6n6
Petr Mrázek

brankář Caroliny Huricanes

„Gólman se nesmí bát hrát holí, musí mít přehled.“