Týden hokeje na Slavii Praha

Týden hokeje na Slavii Praha

V pondělí se na Zimním stadionu Eden konala už pošesté akce s názvem Týden hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej. Oficiální začátek byl naplánovaný na 17:00, už po čtvrté hodině se ovšem na domácím stánku Slavie objevovaly první děti. Nakonec jich dorazilo 44, z nichž se 35 dětí registrovalo.

Banner

Všichni malí účastníci se za pomoci rodičů nebo rodinných příslušníků zaregistrovali a v centru mládeže si vyzkoušeli první hokejové dovednosti. Nechyběla střelba na branku ani slalom s pukem mezi kužely. Mezitím, co se ti nejmenší poprvé seznamovali s hokejkou a pukem, byla pro rodiče připravena prezentace o tom, co hraní ledního hokeje obnáší i co přináší dětem.

Po skončení samotné prezentace pak na obrazovce běželo video, které přitáhlo zájem hlavně dětí. Podívat se totiž mohli na to, jak probíhají tréninky na ledě i na nejslavnější okamžiky z historie slávistického hokeje.

Po půlhodině strávené v centru mládeže se děti dostaly i na led. V několika prvních minutách mohli malí zájemci o hokej sledovat slávistické juniory, kteří si pro děti připravili ukázku svých dovedností. Následně se děti nechaly společně vyfotit a pokračovaly v připravených aktivitách.

Ti zdatnější si na jedné čtvrtině ledové plochy mohli proti sobě zahrát s pukem, což si našlo velkou oblibu a k vidění bylo hodně radosti na všech dětských tvářích. Na jedné části kluziště pak bruslili úplní začátečníci s pomocí hrazdiček a slávistických juniorů.

Někteří si pak mohli vyzkoušet ukázky tréninků, jako bylo bruslení mezi kužely, další zase driblovali s pukem za asistence pomůcek. Všichni si akci užili a odnesli si s sebou domů spoustu hezkých zážitků.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Slavii Praha najdete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“