Týden hokeje ve Frýdku-Místku

Týden hokeje ve Frýdku-Místku

Úterý, 22. ledna 2019, předškoláci a žáci prvních tříd frýdeckomísteckých škol se nemůžou dočkat. Všichni se těší na odpoledne na halu Polárka. Proč? Je tady opět akce Pojď hrát hokej pořádaná pod záštitou Českého hokeje.

Banner

Už půl hodiny před začátkem samotné akce první účastníci netrpělivě přešlapovali v mrazivém odpoledni před halou. Organizátoři této akce proto vpustili děti a rodiče dovnitř haly, kde mohli zhlédnout probíhající trénink hokejové mládeže. V předsálí byly zároveň přichystány malé branky, kde si děti mohly na suchu zahrát hokej pod vedením dorostenců HC Frýdek-Místek.

Oficiální začátek uvedl manažer klubu Martin Kurajský, který rodičům sdělil základní pokyny k registraci. Zároveň všichni obdrželi dres české hokejové reprezentace a sponzorské balíčky. Prezident HC Frýdek-Místek a šéftrenér mládeže Pavel Palát nejprve sdělil rodičům základní informace k průběhu akce a časový harmonogram. Potom seznámil všechny zúčastněné s tím, jak pracuje hokejová přípravka ve Frýdku-Místku, kdy probíhají pravidelné tréninky, jakou výstroj je jim schopen klub poskytnout k zapůjčení.

Následovala diskuse, ve které se rodiče mohli zeptat na vše, co je v souvislosti s hokejovou přípravkou zajímá.Pavel Palát dotazy zodpovídal a všechny pozval na trénink hokejové přípravky už tento čtvrtek 24. ledna.

Od 18 hodin akce pokračovala přímo na ledě pod vedením trenérů HC Frýdek-Místek. Stejně jako v minulých ročnících byla připravena ukázka tréninku nejmladších hokejistů. Podle předešlých zkušeností jsme připravili maximální počet branek, aby si děti mohly zastřílet na opravdového hokejového brankáře a zahrát hokej. Pro děti, které stály na bruslích poprvé, bylo připraveno bruslení s oporou. Pod pedagogickým vedením si mohly děti vyzkoušet osvědčené stanoviště hokejové přípravky – hry na ledě.

Došlo i na společnou fotografii všech dětí a trenérů na ledě za bouřlivého skandování:

Kdo přijde na přípravku?Jáááááááááááááááááááá
Kdo chce hrát hokej? Jááááááááááááááááááá
Kdo chce hrát za HC FM? Jááááááááááááááá
Kdo chce hrát NHL? Jááááááááááááááááá

Po společném fotografování ještě rychle poslední nájezd na brankáře, přetahování lanem, motorkáři (bruslení s oporou) - průchod nebezpečným územím. Pavel Palát se s dětmi a jejich rodiči přišel rozloučit do šatny, všem poděkoval za účast na této akci. Děti odcházely nadšeně domů a na cestu, jak je tomu po tréninku hokejové přípravky HC FM zvykem, dostaly sladkou odměnu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Frýdku-Místku u najdete zde.

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "