Týden hokeje ve Velké Bíteši

Týden hokeje ve Velké Bíteši

Třetí náborová akce Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) pod názvem Týden hokeje se konala v pátek 26. 1. 2018 ve Velké Bíteši za klub HC Spartak.

Banner

Už před třetí hodinou se objevili první zájemci, sice tentokrát nebyl takový zájem, jako minulou akci, ale přihlášených 12 dětí je pro klub dostatečné. A i tyto děti byly nadšené hned zpočátku, neboť obdržely mnoho dárků. Následovala prezentace, která především rodičům objasnila chod klubu, přestavila hokejovou výstroj a nastínila tréninkové metody klubu včetně ukázky minihokeje. Některé z dětí si hokejovou výstroj ihned vyzkoušely a pak už nezbývalo, než obout brusle a udělat první krok na ledové ploše.

Některé z dětí ani nepotřebovaly pomocné hrazdičky k udržení rovnováhy a bez okolků si to namířily k nejbližšímu stanovišti, kde na ně čekal trenér se zábavnými hrami. A nutno podotknout, že dětem dlouho netrvalo, se s trenérem seznámit. A pak už následovaly první obratnostní kroky a cviky, což všechny děti doslova uhranulo.

Společná fotka nemohla chybět

Během těchto prvních krůčků a cviků na ledě byly rodičům podávány další informace o klubu, hokeji, ale o sportování vůbec.

Závěrem se všechny děti i s trenéry, pomocníky a nadšenými rodiči vyfotili, což bude sloužit jako první vzpomínka pro následující nepřeberné množství zážitků nejen na ledě, ale i mimo něj, protože vítězství, porážky, ale především zábava a radost z pohybu jsou hlavními prvky sportovního života.

Klub doufá, že děti patřičně nažhavil a že se s nimi bude pravidelně potkávat na dalších trénincích, kde se společně budou bavit, učit novým dovednostem a hledat nové vzory pro nadcházející nejen hokejové hvězdy.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Velké Bíteši najdete zde.

Citáty

phpXBVl4e
Jaromír Jágr

Olympijský vítěz a nejlepší český hráč historie v NHL

„Jestliže chceš být lepší než kdokoliv jiný, musíš pracovat tvrději než kdokoliv jiný. Žádné jiné tajemství v tom nehledej.“