Týden hokeje v Havlíčkově Brodě

Týden hokeje v Havlíčkově Brodě

V pondělí 20. září proběhl v Kotlině historicky devátý Týden hokeje. Akci uspořádal klub ve spolupráci s Českým hokejem. Podle motta, že velká jízda začíná prvním krokem, se po ledě Kotliny pod vedením trenérů prohánělo 7 nových dětí. Děti plnily zábavné úkoly a radost byla vidět i ve tvářích trenérů, kteří možná stojí na začátku velké lásky dětí k hokeji i sportu obecně.

Banner

Než se ale děti dostaly na led, bylo potřeba se pořádně rozcvičit. Trenéři připravili pro děti překážkovou dráhu, kde kromě rozcvičky nezapomněli na to, aby se děti hlavně bavily. Jejich rodiče se mezitím přesunuli do VIP prostor Kotliny, kde sledovali prezentaci o historii i přístupu k výchově v havlíčkobrodském klubu, nebo o tom, proč je hokej správným sportem pro jejich dítě.

Pak se rodiče vrátili k dětem, které měly po rozcvičce. Pomohli jim do bruslí a do helem, aby se dbalo na bezpečí. Pak už mohly děti s pomocí trenérů na led, kde udělaly své první krůčky. Všechny děti začaly s pomocnou hrazdičkou, po chvilce a pár cvičeních ji ale zahodily a už se po ledě proháněly samy. Bylo zábavné sledovat, jak se všichni rychle učí.

Nezůstalo jenom u bruslení. Děti si vybraly hokejku a poprvé se také opřely do puku. Střílely na bránu s dřevěným brankářem, padlo i několik gólů. Vyzkoušely si na ledě také házet na basketbalový koš a zahrály si na babu. Nakonec fandily žákům v modelovém zápase, aby se pak s nimi i s trenéry ještě vyfotily.

Děkujeme všem dětem a rodičům za účast, těšíme se na další setkání!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Havlíčkově Brodě najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “