Kluby zapojené do projektu Pojď hrát hokej dostaly vstupenky na České hokejové hry

Kluby zapojené do projektu Pojď hrát hokej dostaly vstupenky na České hokejové hry

Na přelomu dubna a května se v Ostravě uskutečnily České hokejové hry a kluby z Moravskoslezského kraje zapojené do projektu Pojď hrát hokej byly u toho! Na sobotní a nedělní zápasy se díky tomu přišlo podívat přes 300 malých hokejistů a hokejistek, kteří tam mohli naživo sledovat parádní jízdu českého týmu až za turnajovým vítězstvím.

Banner

Český hokej zajistil klubům celodenní vstupenky jak na sobotní, tak i nedělní zápasy. O lístky projevilo zájem následujících deset klubů - HC Frýdek-Místek, HC RT TORAX Poruba, HC Vlci Český Těšín, HC BOSPOR Bohumín, MSK Orlová, HC Studénka, HC Bruntál z.s., HC AZ Havířov 2010, HC VÍTKOVICE RIDERA a Hokejový klub Opava s.r.o.

V sobotu tak děti s doprovodem viděly zápasy Rakouska s Finskem a následně mohly fandit i českému týmu proti Švédsku. Češi nakonec severského soka přejeli v poměru 9:3.

V neděli poté viděli výhru Švédů v severském derby proti Finsku a v závěrečném zápase turnaje se kluci a holky radovali z výhry českého týmu nad Rakouskem. Všichni si tak z Ostravy odvezli parádní hokejový začátek vyšperkovaný triumfem českého týmu.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“