Týden hokeje u kladenských Rytířů

Týden hokeje u kladenských Rytířů

Úsměvy od ucha k uchu, nezapomenutelné zážitky a hlavně zábava. Tak lze shrnout příjemně prožité pondělní odpoledne na kladenském ČEZ stadionu, kde se opět konala akce Týden hokeje. Na té se podílel klub Rytíři Kladno ve spolupráci s Českým hokejem.

Banner

O tuto náborovou akci byl znovu velký zájem. „Dorazilo 38 zcela nových tváří a také spousta dětí, které tu už byly třeba podruhé,“ těšilo Petru Kvasilovou, jednu z organizátorek hokejového odpoledne. Na ledě se objevily děti bez rozdílů dovedností či bruslení. „Moc už si na svoje první kroky na ledě nepamatuji, ale rozhodně nevypadaly tak dobře jako u dětí, které dnes dorazily,“ usmíval se Martin Kehar, jeden ze zástupců A týmu.

„Je důležité, aby se děti na takovýchto akcích hokejem hlavně bavily a pak u něj zůstaly,“ zdůraznil útočník Rytířů David Stach. „Já byl třeba pořád na ledě nebo si hrál mimo něj. Neustále jsem si kopal s míčem a něco dělal,“ vzpomínal na své dětství.

Doba se změnila. Dříve nebyly telefony a další elektronika, díky čemuž děti věnovaly sportu více času. „Za našeho dětství navíc nebyly žádné takovéto náborové akce. Nikdo se nám takhle skvěle nevěnoval. Doufám, že se z toho dneška vyklubají někteří další rytíři,“ uvedl Tomáš Kaut, další známá tvář z extraligového mužstva kladenských Rytířů.

Dětem se během pondělní akce Týden hokeje věnoval také bývalý kladenský kapitán Josef Zajíc, který se i velkou měrou postaral o organizaci. „Mile mě překvapilo, kolik děti znovu dorazilo. Mohu říci, že jsme pro to udělali docela dost věcí. Jezdili jsme informovat případné účastníky přímo do škol a školek. Těm hokejistům, kteří dnes dorazili, bych rád popřál, aby byli v tom sportovním i osobním životě hlavně trpěliví. O trpělivosti jsou všechny životní úspěchy,“ dodal na závěr akce Zajíc.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje na Kladně najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.