Týden hokeje v Chotěboři

Týden hokeje v Chotěboři

V chotěbořské aréně se konala v sobotu 25. 1. 2020 již posedmé akce Pojď hrát hokej, která je podporovaná Českým hokejem. Tento projekt je určen pro děti ve věku 4 až 8 let a jeho cílem je přiblížit lední hokej dětem a jejich rodičům. Tentokrát se akce zúčastnilo 31 dětí, z toho 6 děvčat.

Banner

Registrace, kde rodiče přihlásili děti do tohoto projektu, byla spuštěna v 11:30. Děti zde obdržely drobné dárky a dres národního týmu.

Pak se všichni společně přesunuli do klubovny HC, kde jim byla promítnuta prezentace, která seznámila děti a jejich rodiče s klubem HC Chotěboř, s tímto projektem, dále pak s hokejovou a brankářskou výstrojí a bylo zde také promítnuto oficiální video k této akci a video s ukázkou tréninku nejmladších dětí v našem klubu.

Po skončení prezentace jsme se všichni přesunuli zpět k ledové ploše. Děti zde byly rozděleny do skupin. Skupiny se po osmi minutách střídaly na jednotlivých stanovištích. Všichni si mohli vyzkoušet techniku a nácvik bruslení, střelbu, překonávání opičí dráhy či hraní různých her. Páté stanoviště bylo určené pro děti, které bruslení ještě samy nezvládají a používaly hrazdičky. O hladký průběh celé akce se postaralo celkem 10 trenérů a 11 organizačních pracovníků.

Celá akce byla zakončena společným fotem všech zúčastněných. Akce se velmi zdařila, což bylo patrné z rozzářených dětských tváří.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chotěboři najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“