Týden hokeje v Rožnově pod Radhoštěm

Týden hokeje v Rožnově pod Radhoštěm

V mrazivých a chladných dnech se ve čtvrtek 24. 1. 2019 uskutečnila na zimním stadionu v Rožnově pod Radhoštěm sportovní akce s názvem Týden hokeje.

Banner

Tuto skvělou příležitost vyzkoušet si, jaké by to bylo být hokejistou, si nenechalo ujít 44 dětí (2 děti už byly registrovány na předchozích akcích Týden hokeje), které spolu se svými rodiči na zimní stadion v Rožnově i přes chladné zimní počasí zavítali.

Pro děti byl připraven bohatý doprovodný program mimo led. Zde si na několika stanovištích děti vyzkoušely běhání kolem kuželů, poskakování na atletickém žebříku, házení na koš a střelbu tenisákem na branku.

Jejich rodiče mezi tím zhlédli zajímavou video prezentaci, ve které jim byl představen lední hokej a měli možnost si prohlédnout součásti výzbroje a výstroje, které děti při hokeji využívají. Dále jim byly zodpovězeny všechny jejich otázky. Děti poté navštívily šatny nejmenších hokejistů, kde si prohlédly a vyzkoušely hokejovou výzbroj a výstroj a za pomoci organizátorů se převlékly a šly na led.

Během programu mimo led a programu na ledě, byl na ledové ploše prezentován trénink kategorie 1. a 2. třídy. Na ledové ploše pro ně bylo připraveno několik stanovišť, sbírání a vybíjení trenéra tenisákem, střelba na živého brankáře, házení do basketbalového koše a kopání do brány balónem, přeskakovaní a probíhání přes lano, na všech těchto stanovištích si děti za pomoci asistentů a trenérů ověřily a zdokonalovaly své bruslařské umění a dovednosti.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Rožnově pod Radhoštěm najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“