Týden hokeje v Roudnici nad Labem

Týden hokeje v Roudnici nad Labem

Máme za sebou velmi povedenou celorepublikovou náborovou akci Týden hokeje, která předčila naše očekávání. Po zářijové akci v rámci projektu Pojď hrát hokej jsme neočekávali takový zájem, který byl projeven. Přišlo krásných 32 nových hráčů.

Banner

Po provedení registrace měli nováčci před nástupem na jejich první led možnost vyzkoušet naši novou tělocvičnu, střelbu na střelnici a opičí dráhu. Zároveň proběhla ukázka brankařské výstroje. Úspěch mezi dětmi měla opět i zkouška balanční podložky.

Vinou této doby jsme museli propagaci pojmout jinak než obvyklou formou v budovách škol a školek. Naší premiérou byl přednábor. Před budovou školky jsme měli potřebné zázemí, díky kterému jsme mohli dětem ukázat, co je na akci čeká a na co se můžou těšit. Možnost vyzkoušet si výstroj, zastřílet si na branku a obléknout dres národního týmu měla u dětí velký a hlasitý ohlas.

Letos byla akce opravdu jiná ve všech směrech. Jinak než v předchozích letech proběhla nejen prezentace, na ochoz našeho zimního stadionu jsme přesunuli vše – včetně registrace. Docílili jsme plného kontaktu s dětmi a jejich rodiči. Byli jsme jim hned po vstupu na zimní stadion na očích. Nikde nebloudili, nehledali nás. Myslíme, že šlo o velmi dobrý krok našeho realizačního týmu, a nebyl jediný, který se potkal s úspěchem. Za další můžeme považovat přesun potřebné výstroje ze skladu HC Roudnice přímo do kabiny, kde se naši noví hráči připravovali na svůj první vstup v bruslích na led.

Ledovou plochu jsme rozdělili na tři stanoviště. Na jedné třetině probíhala ukázka mini hokeje ročníků 2015 až 2013. Střední část byla vymezena začínajícím dětem s hrazdičkou a závěrečnému focení. Třetí část byla pro mírně pokročilé děti, které už zvládaly na jedničku jízdu bez hrazdičky. Na ledě se tak mohly věnovat i jiné zábavě, než jen udržení se na nohou.

Dnešní akce byla zvláštní a jedinečná i v dalších věcech. Vše proběhlo ve velké slávě a medializaci ze strany Českého hokeje a projektu Pojď hrát hokej. Navštívili nás zajímavá osobnost z hokejového světa Jiří Šlégr a maskot akce Ťuk. Oba byli velmi přátelští a děti si je velmi oblíbily. Akce se zúčastnil i hlavní partner Českého hokeje, a to Kaufland K Jarmark.

Děti i rodiče si tuto akci velmi užili. Díky Jirkovi Šlégrovi spousta tatínků a dědečků zavzpomínala na dřívější časy u sledování hokeje a jeho úspěchů.

Velký dík patří celému realizačnímu týmu a všem, kteří se na akci podíleli. Teď už víme, kde máme své nedostatky a v budoucnu se na ně zaměříme tak, abychom nábor během další akce Pojď hrát hokej dovedli na našem zimním stadionu k plné dokonalosti.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Roudnici nad Labem najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“