Týden hokeje v Jihlavě

Týden hokeje v Jihlavě

V rámci rozvojového projektu ČSLH Pojď hrát hokej proběhla na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě již druhá akce Týdne hokeje, jež se v Jihlavě prvně konala v lednu tohoto roku.

Banner

Během druhého Týdne hokeje našlo ve čtvrteční odpoledne cestu na jihlavský Horácký zimní stadion 22 malých zájemců o bruslení a lední hokej. Akce začínala registrací nových zájemců v 16:30 a již v tomto čase si mohly děti prohlédnout na malé hale trénink jejich skoro vrstevníků v kategorii přípravka či na velké hale porovnat rozdíl s kategorií extraligových mladších dorostenců.

Po registraci dětí, kde největší radost dětem udělaly krásné reprezentační dresy, do kterých se většina hned oblékla, se rodiče usadili k připravené prezentaci. Při prezentaci se rodiče dozvěděli vše podstatné o chodu klubu, trénincích, výstroji a měli rovněž možnost shlédnout instruktážní videa, jak se učí malý hokejista.

Setkání s vrstevníky

Děti se během této prezentace vypravily spolu s trenérem na obhlídku stadionu, rolby, šaten a střelnice. Spousta dětí ukázalo přehled v oblasti hokejové výstroje, hokejových utkání a hokejových hráčů. V 17:30 se děti dočkaly vytouženého vstupu na ledovou plochu, kde se krátce setkaly i s hráči kategorie přípravky.

Na stanovištích, při různých hrách se dětem, i za pomoci hrazdiček, věnovalo šest trenérů přípravky a tři pomocnice z oddílu krasobruslení. Děti si užily přibližně 45 minut zábavy, po kterých odcházely s pocitem radosti a spokojenosti v nových dresech domů.

Klub doufá, že se s většinou dětí setkána dalším tréninku přípravky. Rodičům s dětmi, kteří nestihli zářijový termín Týdne hokeje, Dukla nabízí možnost přijít kdykoliv v úterý či pátek na trénink přípravky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jihlavě najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“