Týden hokeje v Uherském Ostrohu

Týden hokeje v Uherském Ostrohu

Středeční odpoledne 19. září patřilo na zimním stadionu v Uherském Ostrohu tradiční náborové akci v rámci projektu hokejového svazu „Týden hokeje“. Úspěšná akce se u nás konala již počtvrté a i tentokrát přitáhla poměrně velké množství zájemců o lední hokej. Přes krásné letní počasí si na ostrožský zimák našlo cestu 22 nově registrovaných zájemců, které doplnilo 12 dětí, které se již zúčastnily akce dříve.

Banner

Dvouhodinový program začal nezbytnou registrací, kde děti obdržely dárkové tašky s hlavním dárkem, jímž byl hokejový reprezentační dres, na který si mohly ihned napsat své jméno. Pro převlékání a přípravu na led byly nachystány dvě kabiny a mezitím se všichni mohli podívat na vzorový trénink hokejové přípravky, který probíhal na ledové ploše.

Následně byla provedena v hlavní kabině desetiminutová videoprezentace, během níž bylo rodičům vysvětleno proč a jak začít hrát hokej a hlavně, že lední hokej není na místní klubové úrovni ekonomicky náročný a pro všechny by měl být hlavně smysluplnou zábavou.

Na rolbou nažehlený led se šlo po nezbytném zkontrolování sportovní výbavy. Zde na děti čekalo dvanáct klubových trenérů a dalších malých pomocníků z řad hokejové přípravky. Samotný program na ledě provázela na jednotlivých stanovištích spousta zábavy, her a dovednostních cvičení s hokejkou a pukem. Všichni se mohli opravdu vydovádět, hlavně při různých slalomech, honičkách, střelbě na hokejové brankáře či při samotném hraní minihokeje, kde si každý mohl vyzkoušet, jaké je to být opravdovým hokejistou.

Závěrečné společné fotografování a předávání zlatých medailí za účast bylo tou nejhezčí tečkou za povedenou akcí. Rozzářené oči všech dětí nám potvrzovaly správnost konání takových rozvojových sportovních projektů.

Tímto by náš hokejový klub HOKEJ Uherský Ostroh rád poděkoval všem zúčastněným a určitě se budeme všichni těšit na další setkání zejména na trénincích naší Brusličky – školky bruslení a hokejové minipřípravky, která probíhá pravidelně každou sobotu ráno.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Uherském Ostrohu najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.