Týden hokeje v Třinci

Týden hokeje v Třinci

Středeční odpoledne v mini WERK ARENĚ patřilo celorepublikovému projektu Pojď hrát hokej. V rámci akce Týden hokeje si cestu na menší z třineckých stadionů našla téměř padesátka dětí, která pod dohledem trenérů a rodičů učinila své první krůčky na ledě.

Banner

Celý program odstartoval už před půl pátou odpoledne. Po příchodu na stadion děti za pomocí rodičů či prarodičů vyplnily přihlášky a po jejich odevzdání získaly reprezentační dres, omalovánku a další upomínkové předměty.

Poté se všichni zúčastnění přesunuli do klubovny, kde vyslechli krátkou prezentaci. Trenér mladšího dorostu Jiří Raszka nejprve představil hokej jako sport a dále se rodiče dozvěděli, co je potřeba udělat pro to, aby jejich dítko začalo hrát hokej a také to, co třinecký klub nabízí začínajícím hokejistům. V horním patře tréninkové haly si kluci a holky také mohli vyzkoušet střelbu tenisákem na maketu brankáře.

Pak už se šlo na led, kde malí účastníci velmi rychle učinili své první krůčky na ledě. Připravena byla také ukázka minihokeje v podání čtvrté třídy Ocelářů a na ledě nemohl chybět ani maskot třineckého klubu, Dráček Werkáček.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Třinci najdete zde.

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."