Týden hokeje v Karviné

Týden hokeje v Karviné

Již tradiční a velmi oblíbená náborová akce proběhla 23. 11. od 16:00 také na zimním stadionu v Karviné. Hokejový klub si pro děti i rodiče po registraci nově příchozích připravil bohatý program.

Banner

Rodiče si z úst předsedy klubu p. Kytky mohli vyslechnout přínosnou prezentaci o fungování klubu a hokeji komplexně. Děti pak měly šanci poprvé se seznámit s hokejovou výstrojí a také obdržely zajímavé dárky. Trenéři si pak nově příchozí děti odvedli do zrekonstruované tělocvičny v prostorách zimního stadionu, kde se společně zahřáli a zadováděli si u různých pohybových aktivit.

Poté již následoval přesun zpátky do šaten, obléknutí do potřebné výstroje a první krůčky na ledě. Noví mladí hokejisté se za doprovodu trenérů a rodičů učili základy bruslení a pohybu na ledové ploše. Mohli také po očku sledovat, jak se jejich starší a zkušenější kolegové utkali v modelovém utkání, a blíže tak poznat atmosféru při hokejovém zápase.

Dalším lákadlem a atrakcí pro děti byl dozajista velký plyšový maskot – medvěd, se kterým se děti nadšeně fotily a plácaly si. Akce se zúčastnil také extraligový šampion a karvinský odchovanec Daniel Kurovský, který si s dětmi zatrénoval a předal jim něco ze svých bohatých zkušeností. Akce Pojď hrát hokej se zúčastnilo celkem 39 dětí.

Celá akce se velmi povedla. Úsměvů na tvářích dětí bylo nepočítaně, a všichni se tak již moc těšíme na další podobné zážitky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Karviné najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“