Týden hokeje v Lanškrouně

Týden hokeje v Lanškrouně

Plno zábavy na ledě si mohli v úterý 19. září užít děti i jejich rodiče v rámci akce Týden hokeje, která proběhla už podruhé v tomto roce na hale Bóži Modrého. Akce je součástí dlouhodobého rozvojového projektu ČSLH s názvem Pojď hrát hokej.

Banner

Týden hokeje je série sportovních akcí pro děti ve věku 4 až 8 let a jejich rodiče, při nichž mají děti unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti byl připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče pak měli možnost detailně se seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí.

Akce Týden hokeje začínala na hale Bóži Modrého od 16:00 hodin registrací. Tou dobou už také na ledové ploše probíhala ukázka minihokeje dětí hrající hokej 2-3 roky (ročník 2009, 2010).

Nově příchozí děti s rodiči zhlédli ukázku minihokeje, a potom následovala ukázka tréninku nejmenších dětí (trénink přípravky). V 16:45 hodin proběhlo společné focení malých Orlíků s nově příchozími dětmi. Potom následoval ukázkový trénink pro nové zájemce. Nejdřív rozcvička v bruslích na pevné podložce, na kterou navazoval trénink na ledě pod dohledem trenérů a pomocných asistentů. Trénink byl ukončen v 17:45 hodin.

V 17:00 hodin proběhla prezentace hokeje rodičům, během které jim bylo vysvětleno proč a jak začít hrát hokej a hlavně, že hokej není drahý sport pro jejich děti. Na akci přišlo 22 nových dětí, které odcházely s pocitem spokojenosti a radosti.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Lanškrouně najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“