Týden hokeje ve Frýdlantu

Týden hokeje ve Frýdlantu

Dětmi oblíbená náborová akce Týden hokeje se tuto sezonu 2019/2020 uskutečnila v prostorách zimního stadionu HC Frýdlant s podporou Českého hokeje již podruhé, a to v úterý 21. 1. od 16 hodin. A druhý termín byl velice úspěšný!

Banner

Akce se setkala s velkým zájmem menších i větších dětí. Na Týden hokeje tentokrát dorazilo celkem 27 dětí, z toho 6 holek a 21 kluků. Nejmladšímu účastníkovi akce nebyly ještě ani tři roky. Hned na začátek dostaly děti malé upomínkové předměty a pravý hokejový dres s možností doplnění svého jména na zadní stranu.

Všechny příchozí děti bez rozdílu věku a bruslařských dovedností si poté mohly za podpory zkušených trenérů vyzkoušet, jaké je to stát na bruslích s hokejkou. Připraveno bylo na ledě i mimo něj spousta zábavy a program byl opravdu pro každého. Děti se po úvodním kratičkém seznámení v klubovně zašly podívat, jak takový hokejový trénink vypadá z tribuny. Po obutí brusliček a helem se poté houfně vydaly na led, kde na ně již čekali nažhavení trenéři.

Po rozdělení do několika skupin si děti zkoušely projíždět připravené překážky, slalomy, skoky do kruhů, sbírání balonků, střelbu na gólmana, hru s pukem a v neposlední řadě oblíbené tahání po ledu na molitanovém mantinelu. Vše bylo vedeno formou zábavy, kterou svou podstatnou měrou navíc podporoval přítomný maskot ŤUK. Na vše pak dohlížel mistr světa z roku 2000 a majitel čtyř extraligových titulů, dnes trenér Michal Brož.

V jedné třetině hráli již zkušení hráči HC Frýdlant ve věku 8-10 let minihokej, aby ukázali, co všechno se dá hokejovým tréninkem naučit.

Celá tato akce byla završena společnou fotkou dětí, zkušenějších hokejistů a trenérů. Na úplný závěr byl zakřičen sportovní pokřik „CIGI CAGA…“ a už byl pomalu čas jít do kabin.

Popravdě, některým dětem se na ledě tak zalíbilo, že z něj ani nechtěly slézt. To by mohlo být dobrým signálem a příslibem do budoucna, že nejen počítače a sociální sítě jsou teď „in“.

Sportu zdar a hokeji zvlášť.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Frýdlantu najdete zde.

Citáty

phpQjkG1c
Ondřej Pavelec

mistr světa 2010

„Každé soustředění, třeba i jednodenní, může každého gólmana posunout o nějaký ten kousíček dopředu.“