Týden hokeje s HC Kobra Praha

Týden hokeje s HC Kobra Praha

V neděli 26. ledna přivítali braničtí trenéři 45 dětí ve věku od čtyř do osmi let, které si na Kobře vyzkoušely, jaké je to být hokejistou. Celá akce začínala v 8:30, krom nezapomenutelných zážitků si malí hokejisté odnesli i drobné dárky s hokejovou tématikou a oficiální dres Týdne hokeje. Většinu času strávily děti na ledě, podívaly se ale i do zázemí branického zimního stadionu.

Banner

Projekt Českého hokeje Pojď hrát hokej již šestým rokem přivádí ty nejmenší hokejové naděje na zimní stadiony po celé republice. Účastníkem této akce je už pět let i branická Kobra. Krom dětí, které si poprvé v životě vyzkoušely, jaké je to být hokejistou a odnesly si domů společně s oficiálním dresem Týdne hokeje drobné dárky s hokejovou tématikou, se přiučili i rodiče. Těm klub poskytl informace o tom, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro jeho fyzický a osobnostní rozvoj.

Týden hokeje se po celé republice konal od pondělí 20. až do neděle 26. ledna. Na Kobře se samotná akce určená pro ty nejmenší hokejisty uskutečnila v neděli. Už od brzkých ranních hodin se okolo zimního stadionu ochomýtaly děti, v 8:30 pak byl "trénink" oficiálně zahájen. Talentovaní sportovci měli patnáct minut na převlečení. Pak jim byla vyhrazena hodina na ledové ploše, kde na ně dohlíželo několik kvalifikovaných trenérů. Rodiče se o hokejovou výstroj nemuseli starat, vše potřebné zapůjčil klub.

Některé děti stály na ledě úplně poprvé, ty šikovnější se už učily hokejové základy. Krom několika dlouholetých mládežnických trenérů se o mladé hokejové naděje starali i někteří hráči z A-týmu. „Jako trenéři tam přišli kluci z Áčka, jmenovitě Tomáš Šťastný, Dominik Šteiner a Lukáš Langer. Pak tu byli ještě dlouhodobí trenéři – Jiří Hájek, Martin Slanina a Petr Hrbek. Ze střídačky na to vše dohlížel Miloslav Šeba,“ řekl kapitán hlavního mužstva Šimon Antončík, který se celé akce jako trenér účastnil. Zástupci klubu rodičům odpověděli na dotazy ohledně možností s přihlášením do klubu, s tréninky, nebo například s tím, co je vše k hraní hokeje potřeba.

Děkujeme všem zúčastněným trenérům, dětem a zejména pak rodičům, kteří své ratolesti na Kobru přivedli. Přejeme mnoho příjemných hokejových zážitků nejen s branickým týmem.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje s HC Kobra Praha najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."