Týden hokeje ve Valašském Meziříčí

Týden hokeje ve Valašském Meziříčí

V pondělí 18. září od 16:00 hostil valašskomeziříčský hokejový stánek akci pořádanou klubem HC Bobři Valašské Meziříčí a Českým svazem ledního hokeje s názvem Týden hokeje, kterou zastřešuje projekt Pojď hrát hokej. V rámci této akce si na zimní stadion našlo cestu 36 dětí, které s sebou měly doprovod ze strany rodičů či rodinných příslušníků

Banner

Každý dětský účastník při registraci obdržel hokejový reprezentační dres, hokejové sběratelské kartičky a drobné reklamní předměty. Jako bonus si také děti odnesly fotky podepsané bývalým reprezentačním brankářem Romanem Čechmánkem, který měl vedle registrace svou autogramiádu. Na akci si také našel cestu maskot celé akce Pojď hrát hokej Lev Puk, se kterým se děti mohly vyfotit a který je doprovázel po celou dobu a byl tak příjemným zpestřením celého odpoledne.

Program pro děti začal nejprve ozkoušením jejich dovedností na tréninkových stanovištích mimo led, kde si vyzkoušely různé tréninkové pomůcky, jako je třeba agility žebřík, překážky, kloboučky, apod. Poté se děti společně s trenéry přesunuly ke strojovně zimního stadionu, kde se mohly podívat na rolbu a bylo jim také názorně předvedeno pány strojníky jak funguje.

Prezentace pro rodiče a hurá na led!

Během toho, co si děti prohlížely zimní stadion a absolvovaly dovednostní trénink, byla připravena pro rodiče prezentace hokeje, kterou si připravili společně PR vedoucí klubu Richard Müller a trenéři mládeže Roman Čechmánek a Jan Kramář. Během prezentace se rodiče dozvěděli, kdy je ideální začít s hokejem, jak jsou děti při hokeji chráněné a hlavně, že hokej není drahým sportem, tak jak je všeobecně usuzováno. Jako bonus si rodiče odnesli informaci, že klub i ČSLH jsou připraveni začínajícím hokejistům materiálně pomoci, a to jak zapůjčením výstroje, tak dárkovým voucherem.

Nakonec čekal na děti zlatý hřeb celého odpoledne, stanovištní trénink na ledě. Zde se k trenérům připojil také hrající manager klubu HC Bobři Valašské Meziříčí Petr Dvořák, který se dětem věnoval na jednom ze tří stanovišť, které si pro děti trenéři přichystali. Všechny děti si akci užívaly a po společném focení si dokonce zahrály také hokej!

Klub by rád poděkoval všem zúčastněným, zejména dětem a jejich rodičům za účast a bude se na ně těšit buďto na trénincích jednotlivých kategorií nebo na Škole bruslení, kterou klub pořádá každé pondělí od 17:00 pro všechny děti, které mají zájem se naučit bruslit, a to zcela zdarma.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Ve Valašském Meziříčí naleznete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“