Týden hokeje v Porubě

Týden hokeje v Porubě

V pondělí 23. září přivítal RT TORAX v KOOPERATIVĚ ARENĚ v rámci akce „Pojď hrát hokej“ kolem dvaceti dětí. Cílem této pravidelné akce Týden hokeje pořádané Českým hokejem je přiblížit nejrychlejší kolektivní sport, a to jak malým dětem, tak i jejich rodičům napříč celou naší republikou. RT TORAX, pro který je výchova mládeže jednou z priorit, připravil pro děti pestrý program.

Banner

Úvodem se všichni návštěvníci setkali s PR manažerem Mojmírem Kotasem, šéftrenérem mládeže porubského hokejového klubu Davidem Moravcem a trenéry Karlem Suchánkem a Miroslavem Bahníkem, kteří v souhrnné prezentaci rodičům přiblížili historii porubského hokejového klubu, jeho zázemí a problematiku dětského hokejového světa. Děti z této úvodní části akce neodešly s prázdnou. Každý obdržel hokejové suvenýry a oficiální dres akce, na který si mohl s pomocí rodičů nebo trenéra Petra Trojana napsat své jméno.

Následné setkání na ledě proběhlo, jak jinak, než formou různých her. Pod vedením trenérů Petra Rambouska, Jiřího Trembáče, Jakuba Voznici, Michala Grygara a hráče A-týmu Ondřeje Kosiny si děti vyzkoušely své bruslařské dovednosti. Pro mnohé z nich se jednalo o první krůčky na ledě, a tak na pomoc dostaly opěrné branky a také získávaly od trenérů první rady. Větší si s trenéry zastřílely na bránu a daly tak možná své první památeční hokejové góly. Všichni poznali, že neumět bruslit není žádná ostuda, a naopak při následném shlédnutí ukázkového minihokeje a her na ledě od svých starších kamarádů z přípravky viděli, co vše se postupně naučí.

V rámci celého podvečera děti doprovázel maskot klubu kocour Porubák. Všechny děti byly se stráveným podvečerem nadmíru spokojené a odcházely s odhodláním naplnit svůj sen – být velkým malým hokejistou!

RT TORAX trénuje děti od cca 4 let, mladší dle dohody. Tréninky probíhají v podvečerních hodinách, všichni si mohou po předchozí domluvě s trenéry zapůjčit zdarma hokejovou výstroj. Rodiče se tak nemusí obávat, že by tréninky nedokázali skloubit se svými pracovními povinnostmi, ani že by museli kupovat výstroj s rizikem, že pokud dítě hokej omrzí, zůstala by doma bez využití. Na webových stránkách klubu si zájemci mohou dále souhrnně přečíst režim, koncepci tréninků, ale i rozhovory s trenéry mládeže.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Porubě najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “