Týden hokeje v Chebu

Týden hokeje v Chebu

V neděli se na zimním stadionu v Chebu konala s podporou Českého hokeje akce Týden hokeje. Náborovou aktivitu v rámci projektu Pojď hrát hokej navštívilo 24 nováčků, kteří si mohli vyzkoušet, jaké to je být hokejistou.

Banner

Pro děti i rodiče byla připravena prezentace s vysvětlením potřebných informací, které potřebují úplní začátečníci. Rodiče se dozvěděli: kdy se přijít podívat na tréninky začínajících hokejistů, kde si půjčit hokejovou výstroj a výzbroj, jakou formou se děti učí bruslit a hlavně, že první rok si mohou vyzkoušet zcela zdarma. Děti si vyzkoušely pod dohledem trenérů a asistentů hokejovou výstroj pro hráče i brankáře, nehlédly do hráčské kabiny a vyzkoušely si tréninkovou překážkovou dráhu.

Po této informační schůzce následovalo asi padesátiminutové dovádění dětí na ledové ploše. O zábavu se staralo celkem 8 kvalifikovaných trenérů a 7 hokejistů z řad našich žáků, juniorů a hráčů A týmu. První krůčky zvládaly děti s pomocí hrazdičky, hrály společné hry na honěnou a jiné. Ukázkový trénink nejmenších hokejistů probíhal po celou dobu akce, která byla doprovázena mluveným slovem Lukáše Szolara. V závěru byla k vidění ukázka minihokeje hokejistů 2. tříd, kteří se již účastní soutěže. Závěrečná fotografie všech zúčastněných prozradila spokojenost všech dětí, a rodiče si tak mohli zvěčnit první krůčky svých ratolestí na ledě.

Celá akce trvala přibližně dvě hodiny. Osmnáct organizačních pracovníků dohlíželo na hladký průběh akce, z toho 15 trenérů a asistentů bylo zapojeno do tréninku na ledě.

Po celou dobu konání akce si mohli účastníci půjčit brusle, helmy a další hokejovou výstroj. Všechny zúčastněné rádi přivítáme na zimním stadionu v Chebu, a to každé úterý a čtvrtek vždy od 16:00 hodin a v neděli od 10:00 hodin na tréninku přípravky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chebu najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.