Týden hokeje v Rychnově nad Kněžnou

Týden hokeje v Rychnově nad Kněžnou

Dne 26. 9. 2019 v 17 hodin proběhla na zimním stadionu v Rychnově nad Kněžnou další akce Týden hokeje pořádaná klubem HC Město Rychnov nad Kněžnou za podpory Českého hokeje. Sportovní akce se se svými rodiči zúčastnilo 16 dětí.

Banner

Vše začalo registrací, kde byly pro děti připraveny upomínkové předměty s hokejovou tématikou. Největší radost měly z reprezentačního hokejového dresu, kde si mohly vybrat červenou nebo bílou variantu a zároveň využily i možnosti nechat si napsat své jméno na zadní stranu dresu.

Po registraci proběhla prezentace, na které hlavní trenér mládeže Tomáš Brožek seznámil rodiče s důležitými informacemi o ledním hokeji, jako je četnost tréninků, správná hokejová výstroj, možnost vypůjčení výstroje od hokejového klubu a první sezóně v Rychnově nad Kněžnou bez poplatku za dítě.

Mezitím si děti vyzkoušely v rámci tzv. suché přípravy rozcvičku, slalom mezi kužely a prohlédly si zázemí hokejových prostor. Následně pomohl realizační tým dětem s oblékáním a všichni se společně přesunuli na ledovou plochu. Po prvním vkročení na led si děti nejprve zahrály na vybíjenou, Mrazíka a veverky. Po těchto hrách byly rozděleny do skupin, aby si za asistence trenérů vyzkoušely jednotlivá dovednostní stanoviště, která obsahovala minihokej, střelu na brankáře, stavění komínu a slalom mezi kužely.

Ke konci děti sledovaly ukázku zápasu našich hokejistů ze starší přípravky.

Na závěr se všichni účastníci akce „Týden hokeje“ shromáždili na ledě, kde byla pořízena společná fotografie. Tím jsme společně strávený čas zdárně ukončili.

Děkujeme za účast a těšíme se na viděnou na hokejovém tréninku.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Rychnově nad Kněžnou najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“