Týden hokeje v Brně na Technice

Týden hokeje v Brně na Technice

V úterý 22. 11. 2022 se v klubu TECHNIKA HOCKEY BRNO uskutečnila náborová akce Pojď hrát hokej.

Banner

Od 15:30 hodin se otevřelo centrum Hokejové haly dětí a mládeže pro nově příchozí zájemce o hokej. Rodiče přivedli své děti sice v malém počtu, ale jsme rádi i za to. Jak se ukazuje, doba "postcovidová" se opravdu podepsala na zájmu o sport a pohyb jako takový.

Děti si vyzkoušely bruslení, jaké je to upadnout na ledě a také na vlastní oči viděly, jak předvádí své dovednosti, radost ze hry a bojovnost žáci 5. třídy Techniky Brno v ukázkovém minihokeji 4 na 4. Tuto hru předváděli po dobu celé akce. Pro nově příchozí to byl opravdu zážitek, protože někteří viděli takto zblízka hokej úplně poprvé. Dětem úplně postačila základní výbava jako jsou brusle a rukavice (i lyžařská helma i rukavice) a chrániče loktů a kolen pro in-line bruslení.

Pojď hrát hokej je série sportovních akcí pro děti ve věku 4 - 8 let a jejich rodiče, kterým se naskytne unikátní příležitost seznámit se s hokejovým prostředím. Pro děti byl připraven i zábavný program přímo na ledě.

Rodiče byli před akcí zasvěceni do celého programu a postupu při výchově malého hokejisty a jeho vývoje. Každé dítě, které se přihlásilo do projektu Pojď hrát hokej, obdrželo malý sportovní dárek a také poukaz v hodnotě 1 500 Kč na nákup hokejové výstroje.

Akce se zdařila, rodiče i děti odcházeli s úsměvem. Jen je škoda, že jich přišlo málo.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v brněnské Technice najdete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“