Týden hokeje v Havířově

Týden hokeje v Havířově

Celostátní akce Týden hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej už dvakrát sklidila v Havířově úspěch a přivedla nové mladé hokejisty do přípravky klubu. V září se v klubu konala už potřetí a děti ve věku od 4 do 8 let si mohly během pondělního odpoledne 17. září vyzkoušet roli hokejisty a vše, co tento sport obnáší.

Banner

„V předchozích dvou náborech jsme díky Týdne hokeje do přípravky získali pěkný počet malých hokejistů, kteří u nás doteď trénují. Tentokrát byla účast o poznání menší, zřejmě i kvůli počasí, které přálo spíše venkovním aktivitám,“ hodnotí sekretář klubu a trenér mládeže Robin Pavlas.

O děti se starali trenéři mládeže – společně se podívali na náborové video, představili si šatny, tělocvičnu a další zázemí. Poté už se šly děti prohánět po ledě.

„Rodiče byli osloveni trenéry přípravky, seznámili jsme je s fungováním klubu, tréninky a dalšími organizačními věcmi, a dále se uvidí, kolik z nich se skutečně zapojí,“ vysvětluje Pavlas.

Všichni účastníci si odnesli také drobné dárky, včetně reprezentačního dresu. Děti, které se na akci přihlásily a klub je následně zaregistruje do Českého svazu ledního hokeje z. s. (Český hokej), získají poukaz v hodnotě 1 500 Kč na nákup hokejové výstroje od CCM.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Havířově najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“