Týden hokeje ve Strakonicích

Týden hokeje ve Strakonicích

V hokejovém klubu HC Strakonice, z. s. se akce Týden hokeje uskutečnila dne 24. 1. 2019 od 16.00 hodin. V našem klubu jsme této akci věnovali pečlivou přípravu, navštívili jsme všechny mateřské školy a 1. a 2. třídy škol základních, nejen ve Strakonicích, ale i v některých okolních obcích, předali zde letáčky, plakáty a propagační materiály, vysvětlili účel akce a rovněž jsme prezentovali nové hokejové dresy. Byli jsme všude přátelsky přijati. Dále jsme zajistili uveřejnění článku ve dvou internetových i tištěných regionálních novinách, vylepení plakátů s uvedením data a místa konání akce na vhodných místech ve městě, informace na webových stránkách klubu a na facebooku.

Banner

Byli jsme příjemně překvapeni tím, že se dostavilo 58 dětí často s více než jedním rodinným příslušníkem. Bylo zaregistrováno 52 z nich. Kromě programu předepsaného v manuálu (registrace a prezentace rodičům) byl připraven doprovodný program v podobě hokejové střelnice, kde byla možnost zapůjčení hokejek a střílelo se zde na menší i větší branky tenisovými a plastovými míčky. S držením hole a technikou střelby zde pomáhali kromě trenéra i členové družstva dorostu a juniorů a všichni si užili hodně legrace. Vybraní dorostenci a junioři měli na starosti i další část programu, ukázku hokejové výstroje menších i větších velikostí, s vysvětlením, k čemu která součást výstroje slouží se zdůrazněním bezpečnostních prvků. 

Tito mladí hokejisté rovněž některé hosty provedli po stadionu. O účastníky se staralo kromě již uvedených 9 členů mládežnických družstev ještě 8 trenérů a 12 dalších členů klubu. Program na ledě, který spočíval jak v ukázce minihokeje a tréninku, tak především ve zkoušení prvních krůčků a „ochutnávání“ ledu formou hry s míčky, plyšáky a hrazdičkami za asistence trenérů a dalších pomocníků trval až do 18. hodiny, přičemž některým účastníkům se ani tehdy nechtělo odejít. 

Máme radost z toho, že celý program probíhal v pozitivním duchu a přátelské atmosféře a že větší část účastníků vyjádřila přání zúčastnit se dalších aktivit klubu, a to zejména začít docházet na tréninky. 

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Strakonicích najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“