Týden hokeje v Českých Budějovicích

Týden hokeje v Českých Budějovicích

HC Motor České Budějovice ve spolupráci s Českým hokejem pořádal ve středu 19. září na II. ledové ploše Budvar arény náborovou akci „Týden hokeje – Pojď hrát hokej“. Akce trvala od 16:00 do 18:15 hodin a zúčastnilo se jí 23 dětí.

Banner

Od 16:00 do 16:30 probíhala souběžně registrace zúčastněných dětí s rodiči a program mimo led ve formě střelby na branku v nedaleké střelnici.

Po registraci a střelbě na branku se děti s rodiči přesunuli do klubovny, kde proběhla od 16:35 do 16:45 prezentace hokeje a klubu.

Od 16:45 do 17:15 už na II. ledové ploše malí Motoráci ročníků 2010 a 2011 předváděli před zraky dětí s rodiči zábavnou formou hokejové dovednosti a minihokej pod dohledem trenérů a hráče „A“ týmu Jakuba Babky, který se celé akce zúčastnil.

Po 17:00 si šly děti za pomoci trenérů obléci výstroj a nazout brusle. Po konci ukázky malých Motoráků následovala děkovačka směrem ke střídačce, kde už netrpělivě čekaly oblečené děti v reprezentačních dresech se svojí jmenovkou na zádech.

Poté od 17:15 do 18:15 probíhal program dětí na ledě. Na začátku programu se uskutečnila krátká rozcvička na středovém kruhu, po které následovalo sbírání „čurbesu“ na ledě. Po sesbírání veškerých věcí na ledě jsme rozdělili děti podle dovedností do čtyř skupin. Jedna skupina střílela na branku, ve které byla vytvořena pyramida, kterou měly děti za úkol postupně pukem zbourat. Druhá skupina hrála hry (např. baba, chyťte trenéra atd.), třetí projížděla opičí dráhu a čtvrtá si hrála na zvířátka formou bruslení.

Na závěr celé akce proběhl na středovém kruhu pokřik a zpětná vazba od dětí a rodičů. Po závěrečné fotografii děti odjely z ledu a akce tímto v 18:15 skončila.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Českých Budějovicích najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“