Týden hokeje v Turnově

Týden hokeje v Turnově

V letošní sezóně už druhá náborová akce v našem klubu. Tentokrát se v Turnově konala v rámci Týdne hokeje akce Pojď hrát hokej, jež je spoluorganizovaná Českým hokejem.

Banner

Dlouho připravovaná akce, propagace letáčků po mateřských a základních školách, facebook, klubový web, osobní doporučení dětem od spolužáků, trenérů a rodičů a nikdy nevíte, jaký bude mít úspěch. Ihned po zahájení registrací se začali na zimním stadionu scházet rodiče s dětmi ve věku od 3 do 6 let. Celkem se letošního náboru pod záštitou Českého hokeje zúčastnilo 21 nových členů, což je pro náš klub velmi pozitivní výsledek.

Vše začalo registracemi do projektu, předáváním darů od Českého hokeje, půjčením povinné výbavy na led a dresy českého národního týmu. V 17 hodin si děti vyzvedli trenéři. Šli se podívat do kabiny "A" týmu, aby poznaly pravou atmosféru hokejové šatny. Pak se společně odebrali na sportovní vložku ve formě hokejové, fotbalové a basketbalové střelnice.

Ve stejném čase byla připravena pro rodiče prezentace v restauraci zimního stadionu. Šéftrenér klubu Jiří Slabý a vedoucí mládeže Jakub Duda představili rodičům klub HC Turnov 1931, výhody kolektivního sportu, především hokeje, a výchovy mladého sportovce. Při přednášce byla předvedena dětská hokejová výstroj a nabídnuta pomoc se zapůjčením první výstroje zdarma. Po konci přednášky se rodiče s dětmi sešli v šatně a odebrali se na hlavní část odpoledne – na hokejový trénink.

Na ledě byla pro rodiče připravená ukázka zápasu dětí 3. tříd v minihokeji, aby se mohli podívat, jak takový zápas probíhá a co jejich děti čeká.

Pro děti byla připravena obří překážková dráha z pěnových minimantinelů nové generace a do celého tréninku byla zařazena spousta her s míčky, puky a střelbou do branek tak, aby se každý bavil a odcházel z tréninku s hezkým zážitkem. Samozřejmě se trenéři věnovali i úplným začátečníkům, kteří dnes stáli na ledě poprvé a kteří si hokejový postoj a skluz teprve začnou osvojovat.

Patnáct minut před koncem tréninkové jednotky se všichni účastníci akce na ledové ploše sjeli na společnou fotku a zakončili tím vydařenou akci.

Byla radost sledovat šťastné dětičky, jak byly zapálené do celého tréninku. Pozitivní ohlasy jsme dostali i od rodičů a věříme, že většina z nich se s dětmi na další trénink vrátí. Pro ty, co dnešní akci nestihli, se nic neděje. Můžou dorazit na jakýkoliv trénink náboru v úterý od 16:30 nebo ve čtvrtek od 17:30.

Děkujeme všem rodičům, že přivedli své děti a nechali nás dětem ukázat nejkrásnější hru. Děkujeme všem trenérům a pomocníkům s registracemi za podílení se na bezvadném chodu celé akce a ročníku 2014 a jeho trenérům za ukázku hokejového zápasu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Turnově najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“