Videoklip k oficiální písni projektu Pojď hrát hokej

Projekt POJĎ HRÁT HOKEJ bude doprovázet stejnojmenná píseň kapely Děda Mládek Illegal Band, jejímiž autory jsou Karel Pičman s textařkou Eliškou Pičmanovou, a videoklip, pod který se autorsky i režisérsky podepsali Richard Genzer s Michalem Suchánkem. Všechny role – hráčů, rozhodčích, trenérů, členů realizačního týmu nebo fanoušků – v něm ve fiktivním mezistátním zápase Česká republika – Švédsko ztvárňují děti.

Banner

„Všichni členové kapely mají k hokeji vřelý vztah a třeba kytarista Petr Hrach ho dlouhou dobu aktivně hrál,“ uvedl Marcel „Mersí“ Marek, zpěvám a frontman kapely. „Proto jsme nabídku spolupráce s ČSLH rádi přijali a našli píseň, která, jak věříme, malé hokejové fanoušky osloví.“ Skupina Děda Mládek Illegal Band, která vznikla v roce 1998, se proslavila mimo jiné originálními úpravami skladeb Ivana Mládka a vedle řady koncertů v České republice a na Slovensku vydala i čtyři alba. Její skladby jsou dostupné například na www.dedamladek.cz.

Vztah k lednímu hokeji má také Michal Suchánek. „Já hrál hokej, syn hraje hokej, dcera s hokejistou chodí,“ řekl. „Jediný v čem nemám hokej, je hokej.“ Parťák Richard Genzer má blíž k fotbalu, přešlapovat se naučil pouze na jednu stranu, není proto divu, že ho při natáčení nejvíce překvapilo, že všichni bruslili lépe než on. „Asi každý malý hokejista chce hrát za nároďák a vyhrávat poháry,“ shodli se oba. „Nějak podobně jsme to zkusili ukázat i ve videoklipu.

Píseň a videoklip POJĎ HRÁT HOKEJ budou k vidění na oficiálních kanálech českého hokeje a skupiny Děda Mládek Illegal Band a na vybraných televizních stanicích.

Partneři projektu:


Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“