Týden hokeje v Českém Krumlově

Týden hokeje v Českém Krumlově

Dne 26. 1. 2022 se na zimním stadionu v Českém Krumlově konala již desátá náborová akce Českého hokeje s názvem Pojď hrát hokej, a to v rámci Týdne hokeje. Akci pořádá Český hokej ve spolupráci s jednotlivými oddíly – v tomto případě s oddílem HC Slavoj Český Krumlov.

Banner

Akci jsme propagovali plošným rozdáváním letáků a výlepem plakátů, a také spoluprací se základními a mateřskými školami, které již několik let absolvují školičku bruslení organizovanou naším klubem. Akce se zúčastnilo 15 nových zájemců o hokej. Akce Pojď hrát hokej se v Českém Krumlově povedla, rodiče i děti odcházeli spokojeni a v podstatě všichni vzali akci opravdu jako začátek jejich hokejové kariéry.

Na ledě měly děti možnost vidět krátkou ukázku tréninku jejich malých kamarádů, kteří již hokej hrají. Potom si trenéři a pomocníci rozdělili děti do skupin dle věku a stupně dovedností. S některými již hráli hry, některé teprve učili první krůčky na ledě a vstávání z něho. Všichni si tu hodinu na ledě pořádně užili.

Rodiče měli během této doby a i po skončení tréninku možnost využít osobní konzultace a zhlédnout prezentaci o hokeji. Před zahájením tréninku jim byly podány obecné informace o hokeji a akci Pojď hrát hokej. Během celé akce pak vybraní trenéři prováděli i osobní konzultace.

Akce byla bohužel poznamenaná současnou situací kolem pandemie covidu-19, nejistotou rodičů a neorientací se v aktuálních opatřeních.

Tímto děkujeme za účast všem trenérům a pomocníkům, kteří toto vše dělají dobrovolně.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Českém Krumlově najdete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“