Týden hokeje ve Warriors Brno

Týden hokeje ve Warriors Brno

Letos jsme opět pořádali s podporou ČSLH náborovou akci „Pojď hrát hokej“ v rámci Týdne hokeje. Akce přilákala na zimní stadion na Úvoze na dvě desítky malých dětí, které si chtěly vyzkoušet tu snad nejúžasnější kolektivní hru na světě – lední hokej.

Banner

Rodiče spolu s dětmi zažili během hodiny a půl nabitý program plný radosti, zábavy i nových informací. Po registraci, kde děti od našich trenérů dostaly pěkné dárky, se utíkaly nazout do bruslí.

Rodiče mezitím spolu s trenérem Dominikem Humlem zamířili do školy přímo sousedící se zimním stadionem, kde si vyslechli pár informací o našem klubu Warriors a taky celkově o Českém svazu ledního hokeje a jím pořádaných akcích.

Následovala hlavní část programu na ledové ploše. Tam si děti spolu s trenéry užily spoustu zábavy a radosti. Kromě našich mládežnických trenérů dohlížely na malé hráče i krasobruslařky, které jim asistovaly při jejich prvních krůčcích.

Na programu byly různé typy her – jde přeci o to, aby si děti především hrály a odnesly si krásný zážitek. V jedné třetině hřiště zároveň mohli rodiče sledovat ukázkový trénink našich druháčků.

Tato akce se konala na Úvoze už počtvrté a jako vždy měla úspěch. Ze dvou desítek dětí se nakonec zaregistrovalo dvanáct nováčků. Jelikož akci pořádáme v Brně, hokejovém městě, společně i s dalším klubem, kde ve stejný den přišla také spousta dětí, dává nám to ve výsledku moc pěkná čísla. Máme přece společný cíl. Jsme rádi, že i v dnešní době plné mobilů a tabletů vedou rodiče děti stále ke sportu.

Doufáme, že nám i tyto akce přivedou k hokeji další ratolesti, které nás budou jednou reprezentovat, nebo třeba jen za pár let přihlásí své děti opět na hokej.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Warrioru Brno najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.