Týden hokeje v Turnově

Týden hokeje v Turnově

V pondělí 22. ledna na turnovském zimním stadionu proběhlo další pokračování akce Týden hokeje. Nábor nových nadějí, pořádaný ve spolupráci s Českým hokejem v rámci projektu Pojď hrát hokej, se u nás uskutečnil již popáté.

Banner

Již od půl páté, kdy se otevřely brány zimního stadionu, proudili rodiče a jejich děti k novému poznání a zkušenostem. Po vyplnění registračních formulářů Pojď hrát hokej, čekal děti a rodiče rozdílný program. Rodiče prezentace od klubu týkající se ledního hokeje, koncepce klubu a potřebných informací pro začínající bruslaře a hokejisty. Děti se zase odebraly s trenéry na přichystaný doprovodný program. Zde si vyzkoušely střelbu na branku, soutěže a další hry.

Po absolvování „rozcvičky“ a předání informací rodičům se všech 25 nově příchozích dětí konečně dočkalo toho, na co se celou dobu nejvíce těšily. Konečně se mohly sklouznout po ledě, projet si slalom, vystřelit si na skutečného brankáře, zahrát si hry nebo naslouchat radám trenérů při nácviku bruslení.

Celá akce se nesla v přátelském duchu a zejména na ledě vše probíhalo zábavnou formou. Závěrem, jako již tradičně, jsme se všichni zvěčnili na společné fotografii.

Podle hodnocení šéftrenéra mládeže Jiřího Slabého se akce vydařila: „Myslím, že se nám akce povedla a splnila svůj účel. Jsme rádi, že dorazil takový počet dětí. Bylo znát, že je to baví a jsou vtaženi do dění na ledě. To je asi to nejdůležitější. Věřím, že spokojeni byly při pohledu na své smějící se ratolesti i rodiče a plno z nich přijde na další tréninky začátečníků.“

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Turnově najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."