Týden hokeje ve Slaném

Týden hokeje ve Slaném

Tradiční náborovou akci zvládli slánští organizátoři i bez ledové plochy. Vzhledem k rekonstrukci střechy zimního stadionu, která v současnosti ve Slaném probíhá, nebylo pro nově příchozí možné vyzkoušet si, jaké je to být malým hokejistou. Každoroční hemžení na ledě, spojené s prvními hokejovými krůčky, nicméně nahradily disciplíny s hokejem velmi související.

Banner

Na parkovišti před zimním stadionem vyrostlo malé sportovní hřiště, kde si děti vyzkoušely mimo jiné střelbu na malé hokejové branky, slalom s hokejkou, běh měřený rychlostním radarem a samozřejmě samotný hokejový zápas mezi mantinely – jen bez ledu a bruslí.

Alternativní sportovní program přilákal necelé dvě desítky nových zájemců o lední hokej. Ti budou muset pod taktovkou našich zkušených trenérů ještě do poloviny října vydržet s náhradními tréninky na suchu. Od 13. 10., kdy by měl být k dispozici již zimní stadion, vjedou konečně na led a stanou se „opravdovými hokejisty“. Předpokládané dny tréninků jsou určeny pro suchou přípravu na čtvrtek od 16:00 a poté středy a pátky na ledě. Přesné časy tréninků budou zveřejňovány na webových stránkách hokejového klubu.

Mezitím, co děti řádily, byly rodičům sděleny důležité informace. Dozvěděli se, proč je sport a pohyb pro zdravý vývoj dětí důležitý. Co přináší stát se hokejistou a s jakými nároky je tento jeden z nejoblíbenějších českých sportů spojen. Seznámili se s organizací slánského hokeje, přípravou tréninkových procesů dětí a mládeže v klubu, dozvěděli se ale také, jaké výhody jsou v současnosti novým malým hokejistům vytvářeny a umožněny. Zejména zapůjčení kompletní hokejové výstroje pro nové členy klubu je pro rodiče i hráče lákavým příspěvkem a výrazně přispívá k nárůstu členské základny ledního hokeje v posledních letech.

Celorepubliková akce Pojď hrát hokej proběhla ve spolupráci s Českým hokejem v rámci projektu Týden hokeje ve Slaném již podeváté. Věříme, že i za ztížených podmínek byla úspěšná.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Slaném najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."