Týden hokeje v Písku

Týden hokeje v Písku

Celkem 31 dětí zavítalo ve středu 19. září na písecký zimní stadion, kde se v rámci republikové kampaně Pojď hrát hokej konala akce Týden hokeje, která se stěhuje po České republice a plní zimní stadiony zájemci o tento krásný sport.

Banner

Písecká akce měla tradiční průběh – začala registrací ve vestibulu zimního stadionu a předáním dárečků a národního dresu s velkou jedničkou na zádech. Před vstupem na led dostali rodiče dětí potřebné informace o možnostech hrát hokej v Písku, který se ve své historii pyšní dlouhou řadou slavných odchovanců. A pak už se šlo na led, kde byly připraveny hry, soutěže a školička bruslení.

Sekretář klubu Jan Kudrna zmínil, že aktuálně hraje v Písku hokej 300 dětí, a to pod vedením zapálených a fundovaných trenérů. Písek také využívá služeb profesionálního trenéra mládeže v rámci podpory hokejového svazu.

Zájemci mají možnost navštívit i hokejové nábory pro nejmladší, které klub pořádá každou středu od 16 do 17 hodin a každou neděli od 17 do 18 hodin. IHC Písek umožňuje a nabízí zapůjčení výstroje za mírný poplatek, což představuje ideální možnost hokej vyzkoušet bez obav nákupu vlastního vybavení.

Během Týdne hokeje se účastníci také dověděli, že hokej je velmi bezpečný sport, který se hraje v žákovských kategoriích bezkontaktně. Maximální snaha o ochranu hráčů je cítit i z aktuálního trendu úprav pravidel. Trenéři v Písku se dětem věnují i mimo hlavní hokejovou sezonu. Samozřejmostí jsou tedy míčové hry, atletické a gymnastické dovednosti a další zdokonalování všestrannosti.

Informace o náborech hokejistů najdete na klubovém webu v sekci MLÁDEŽ – NÁBOR.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Písku najdete zde.

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."