Seminářů Pojď hrát hokej se zúčastnili zástupci z 83 klubů

Seminářů Pojď hrát hokej se zúčastnili zástupci z 83 klubů

Stejně jako loni uspořádal i letos Český svaz ledního hokeje pro zástupce klubů zapojených do projektu Pojď hrát hokej sérii speciálních seminářů. Během těch se účastníci dozvěděli například to, jakých dotačních programů se mohou zúčastnit, jak správně zorganizovat Týden hokeje atd. Na závěr semináře byla na programu i diskuze.

Banner

Semináře, které byly určeny primárně pro sekretáře, manažery a trenéry z klubů, které organizují mládežnický hokej, se tentokrát konaly ve třech městech, a to v Olomouci, Praze a Jihlavě. Mezi přednášejícími byli i zástupci samotných klubů. Bedřich Ščerban z HC Dukla Jihlava, Blanka Jiskrová z HC Energie Karlovy Vary a Pavel Neuman z HC Zubr Přerov předali posluchačům své zkušenosti s rozvojem mládežnického hokeje a nechali je nakouknout pod pokličku práce v jejich klubu.

Účast na seminářích byla stejně jako v loňském roce hojná. Do Olomouce, Prahy a Jihlavy si našlo cestu hned 123 zástupců z 83 klubů.

Jako první téma semináře byly dotační programy, v jejichž rámci mohou kluby získat finanční podporu pro své fungování. Mimo jiné tak byly představeny projekty jako Výstroj pro nejmenší, Trenér do malých klubů nebo Sportovní centra mládeže. Klubům byl představen i způsob, jak dotace čerpat.

Představena byla i registrace do projektu Pojď hrát hokej, způsob, jakým ji vyřídit a co všechno díky registraci v projektu dítě obdrží.

Právě s Týdnem hokeje byla spojena i další část semináře. Během té byly představeny nejčastější chyby, kterých se kluby v minulosti v souvislosti s pořádáním této akce dopouštěly.

Semináře měly pozitivní ohlasy nejenom u posluchačů, ale i pořadatelů. „Jsme rádi, že zástupci klubů, které organizují mládežnický hokej, na naše semináře dorazili stejně jako loni v hojném počtu. Snažili jsme se obsah semináře obměnit tak, aby se všichni příchozí dozvěděli zase nové informace. Věříme, že si zástupci klubů odnesli několik zajímavých poznatků, které využijí během své práce v mládežnickém hokeji,“ těšilo Ondřeje Kaláta, který má v rámci projektu Pojď hrát hokej na starosti web, sociální sítě a kampaně.

Citáty

phpXBVl4e
Jaromír Jágr

Olympijský vítěz a nejlepší český hráč historie v NHL

„Jestliže chceš být lepší než kdokoliv jiný, musíš pracovat tvrději než kdokoliv jiný. Žádné jiné tajemství v tom nehledej.“