Trénink mimo hokejové mantinely: Dribling

Když se řekne dribling, ne jednomu se vybaví spíše basketbal. V prvním díle nového seriálu Trénink mimo hokejové mantinely ale Radek Hlavatý ukáže, jak doma může dítě trénovat hokejový dribling s hokejkou, míčkem či pukem na inline hokej.

Banner

Dribling musí vycházet ze základního hokejového postoje – tedy kolena na šíři ramen, kotníky a kolena pokrčená, záda rovná v mírném předklonu, vzpřímená hlava, hokejku držet opět na šíři ramen. Teprve pak může dítě začít se samotným cvičením.

Na podlahu nebo jiné rovné místo okolo domu naznačíme např. malířskou páskou „téčko“. Pak již nebrání nic tomu, aby se dítě začalo driblovat přes čáru, která mu směřuje mezi nohy. „Důležité je mít uvolněná zápěstí a střídavě přiklápět míček na forhendovou a bekhendovou stranu,“ vysvětluje Radek Hlavatý.

Pokud dítě již dribling přes středovou čáru ovládá natolik, že míček dokáže bez problémů kontrolovat jen periferním viděním, je možné pokračovat driblingem na postranních stranách. „Špičky nohou ale musí stále směřovat dopředu a nevytáčet se do strany,“ upozorňuje Hlavatý.

Po několika opakováních je možné zařadit pro zpestření tréninku i zábavná cvičení. Jaká? Podívejte se ve videu.

další články

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“