Kluby dostaly od ČSLH výstroj pro děti za 8,4 milionu Kč

Stejně jako v předchozích šesti letech i letos dostaly kluby od Českého svazu ledního hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej výstroj pro své malé svěřence ve věku od 4 do 8 let. Celkový objem podpory byl tentokrát 8,4 milionu korun.

Banner

Hokejky, helmy, hráčské sady a mnohé další vybavení. To vše bylo pro jednotlivé oddíly v nabídce. Navíc letos měly kluby poprvé šanci vybrat si výstroj, kterou potřebují nejvíce. Velký zájem tak byl jak o helmy, brusle a hráčské sety, které obsahují chrániče loktů, vestu, kalhoty, suspenzor, holenní chrániče a rukavice, tak i gólmanské hokejky a další brankářské vybavení.

Nabídka byla opravdu široká, aby vyhovovala potřebám všech klubů a hlavně dětí. „V posledních letech nám ze svazu přišlo několik sad výstrojí a hokejek. Díky tomu máme teď dětem co nabídnout a co jim půjčovat,“ pochvaloval si například jednatel a trenér mládeže HC Klášterec nad Ohří Petr Mikeš.

„My jako menší hokejový klub jsme rádi, že jsme do tohoto programu byli zařazeni. Od svazu dostaneme spoustu věcí, na které bychom jako klub nemohli finančně ani dosáhnout."

Marie Měřínská (sekretářka klubu HC Kralupy nad Vltavou)

V letošním roce ČSLH rozdal celkem 5888 kusů hokejové výstroje pro nejmenší v ceně 8,4 milionu korun, což je třetí nejvyšší částka od roku 2010, kdy projekt odstartoval. Větší podporu svaz poskytl jen v roce 2014 a 2015. A to především díky zisku z pořádání světového šampionátu.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“