Týden hokeje v Havířově

Týden hokeje v Havířově

V úterý 22. 11. 2022 od 15:45 do 18:00 probíhala v útrobách havířovské GASCONTROL Arény akce nazvaná Pojď hrát hokej. Jaká byla? Dorazilo 22 dětí, což není mnoho, ale tyto děti se dobře bavily. Nenudili se ani rodiče těchto dětí, kteří si vyslechli zajímavé informace. Celkově se to povedlo. Více se dozvíte v následujícím článku.

Banner

Jak už bylo uvedeno výše, na akci Pojď hrát hokej se přihlásilo celkem 22 dětí, které doprovodili rodiče. Převahu měli chlapci, ale přišly i dívky. Co na všechny čekalo?

Po úvodní registraci si všichni poslechli prezentaci a vize klubu. Mimo to se dozvěděli základní informace o tom, co děti v přípravce čeká.

Poté si trenéři odvedli děti do tělocvičny a rodiče dostali podrobné informace o tom, jaké jsou poplatky, že mohou mít výstroj zapůjčenu od klubu a jiné provozní záležitosti.

O prezentaci klubu a sportovní stránky se postarali trenéři Lukáš Hökl a Marek Kubečka. Vendula Foldyna Holendová pak představila novou vizi klubové akademie, kde budou mít žáci 1. a 2. třídy na ZŠ 1. máje hokejovou třídu s celodenním programem a dalšími výhodami.

Následně se rodiče šli podívat do tělocvičny, kde děti formou her prováděly různé cviky. Tuto část vedli trenér brankářů Adam Vrba a jeho svěřenci z áčka Azetu Martin Šindelka a Daniel Šembera. Potom přišlo to, na co se všechny děti těšily nejvíce. Šlo se na led, kde si děti zkoušely základy bruslení a různé cviky. K vidění byla ukázka minihokeje, o kterou se postarali hráči 3. a 4. třídy.

Na ledě se o děti starali téměř všichni trenéři od přípravky až muže a také hráči A-týmu. Všichni si to užili a děti odcházely spokojené.

Jak akci hodnotí šéftrenér přípravky Petr Jemelík? „S počtem dětí bychom nebyli spokojeni, ani kdyby jich přišlo padesát. Ale udělali jsme maximum pro propagaci akce. Reklama byla v nákupních centrech Kaufland a Globus, v autobusech a poslali jsme pozvánky do školek a škol. Dobrou zprávou je, že minimálně polovina z dětí, které tady dnes byly, chce chodit na tréninky a pokračovat v AZetu.“

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Havířově najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.